Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Skupština UNS-a podržala Izveštaj o radu i izabrala investitora za gradnju objekta na zemljištu Udruženja u Vrnjačkoj banji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 11. 2023.

Izvor: UNS

Skupština UNS-a podržala Izveštaj o radu i izabrala investitora za gradnju objekta na zemljištu Udruženja u Vrnjačkoj banji

Na Godišnjoj skupštini Udruženja novinara Srbije (UNS) usvojen je Izveštaj o radu, plan rada za narednu godinu, a izabran je i investitor koji će finansirati gradnju apartmana na placu Udruženja u Vrnjačkoj banji.

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević istakao je da je godina počela objavljivanjem istraživanja Udruženja o dvostruko većem broju pretnji, pritisaka i napada na novinare i medijske radnike prošle u odnosu na pretprošlu godinu, ali i da se boji da nas tek čekaju iskušenja kada je u pitanju epilog suđenja optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Rakočević je dodao da je u ovoj godini UNS postigao dobre rezultate u obrazovanju, ali da je bilo i dosta aktivnosti u radu Udruženja i njegovih ogranaka u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji.

Predsednica Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Ivana Vanovac rekla je da je UNS na Kosovu u proteklih 14 meseci zabeležio 31 slučaj fizičkih napada, pretnji, pritisaka ili onemogućavanja rada novinara.

Predsednik Društva novinara Vojvodine (DNV-UNS) Predrag Rava istakao je da su u fokusu ovog ogranka UNS-a u godini za nama bile tribine i radionice na temu obrazovanja, bezbednosti i zaštite mentalnog zdravlja novinara.

Učesnici Skupštine podržali su odluku Uprave o izboru partnera – finansijera gradnje objekta na placu u Vrnjačkoj banji koji su Udruženju zaveštali novinar Jovan Pantelić i njegova supruga Žinet. U objektu koji treba da bude izgrađen u naredne dve i po godine Udruženju će pripasti četiri apartmana minimalne površine od 130 kvadratnih metara.

U raspravi o planovima rada za narednu godinu generalni sekretar UNS-a Nino Brajović istakao je potrebu praćenja sprovođenja medijskih zakona i založio se za aktivno učešće Udruženja u donošenju podzakonskih akata od značaja za njihovu primenu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi