Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odgovor Draganu Đilasu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 01. 2013.

Odgovor Draganu Đilasu

Poštovani gospodine Đilas, Imam jedan predlog. Prestanite da uvlačite Udruženje novinara Srbije i mene lično u Vaše političke igre. Plašite se da sudije neće smeti da presude u Vašu korist? Tražite krivca za nakaradnu reformu i prestrašeno pravosuđe? Osvrnite se prvo oko sebe. Mi tek što smo iz zatvora izvukli kolegu Lasla Šaša, kog je „reformisani“ sudija osudio uz nakaradno obrazloženje da je nedopustivo kritikovati javne ličnosti. U novinarskim redovima nije malo žrtava „reformisanog pravosuđa“.

I UNS je, na žalost, jedna od njih.


Ne pokušavajte, dakle, da na UNS svaljujete odgovornost za posledice politike Vaše ili drugih stranaka. Mi već ispaštamo posledice vaših političkih igara. Ne pokušavajte na nas da svaljujete odgovornost za uređivačku politiku Kurira. Je li UNS 2009. doneo represivni zakon o medijima sa namerom da se obračuna sa Kurirom, da bi ga potom stavio pod svoju kontrolu? Ili je to činila vladajuća koalicija kojoj je Vaša stranka bila na čelu? Dok smo mi u UNS-u vodili ogorčenu bitku protiv tog neustavnog i antievropskog zakona.

Predlažem Vam nešto drugo: da zajedno proglasimo diskontinuitet sa politikom disciplinovanja i kontrole medija. Možemo da počnemo već sutra, na javnom slušanju o medijskim slobodama u Skupštini Srbije, zakazanom za 13 sati. A neće Vas koštati ni dinara.



Pozdrav,

Ljiljana Smajlović

Komentari (7)

ostavi komentar
sre

30.01.

2013.

anja [neregistrovani] u 07:28

spor Đilas

i dalje ispirete mozak narodu nebitnim stvarima, niko se ljudi od vas ne bavi od čega i kako živimo. uhvatili ste se puteva i mostova kao da nam sve fabrike i prduzeća rade pa višaj novca ulažete u infrastrukturu. svi gledate kako da sebe stavite u prvi plan.

Odgovori
uto

29.01.

2013.

Sladjana [neregistrovani] u 04:59

u kolo ste se uhvatili

Sve što je poštovana gospođa Smajlović rekla o stanju u medijima i krivcima za to stanje je potpuno tačno. Ipak, UNS se sam uključio u javnu odbranu Kurira i ne može da traži da prestane polemika. Sada gospođo Smajlović iskoristite ovu priliku da se popravi situacija, a to između ostalog znači, i da se uvedu osnovne moralne norme u izveštavanje medija, da se novinari pridržavaju Kodeksa, a da koriste argumente i pamet za kritiku, a ne pijačni žargon i uvrede. Profesionalna udruženja bi trebalo prva da reaguju na takva pisanja, a ne da čekaju sudske procese i onda svaljuju krivicu na "objekte pisanja".

Odgovori
uto

29.01.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 00:55

napred Vucic i sloboda medija i novinara!

to je to! i dacic je branio novinare neuspesno nije cak ni imena i prezimena onih koji napadaju novinare rekao da ih neutralisemo na izborima nego ih je branio i njih tako a novinari u zatvor!

Odgovori
pon

28.01.

2013.

Zeljko [neregistrovani] u 21:20

Novinari dežurni krivci

Za sve zakulisne radnje i igre medju političkim strankama, korupciju, kriminal, tajne veze i sastanke, održavanje veza sa kriminalcima i podzemljem zna se krivi su - novinari. Baviti se istraživačkim novinarstvom sada je, zavisno od suda, kažnjivo. Ili vas čeka zatvor ili uslovno ukidanje slobode ili, ako imate sreće ili ako je uz vas redakcija, oslobadjajuća presuda. Raditi u malom mestu i pisati pošteno, časno i objektivno je "nemoguća misija". Za 37 godina koliko se bavim ovim poslom 14 puta sam bio na sudu. Zadovoljstvo mi je što ni jednom nisam bio osudjen. Držao sam se novinarskog kodeksa da je istina iznad svega.

Odgovori
pon

28.01.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:26

Proveriti pisanje Kurira

Ono sto mi gradjani cujemo na ulici,sedeljkama,poslu....jeste da je gdin Djilas tajkun nad tajkunima. Sta je bilo sa cenom mosta,kako je usao na imanje Kosutnjak i zaradjuje na VELIKOM BRATU,sta je sa medijskim agencijama koje drze sve najvece komitente te drugi niti mogu niti smeju da im se obrate,kako je bus plus dobio tender,kako pomaze jadne penzionere sa malim primanjima a oni imaju 15 god.staza u SRB a ostatak u nekoj zemlji EU ,ciji iznos penzije iznosi od 600-1200evra.Svi mi znamo bar jednog takvog samo gospodin Djilas ne zna.Zasto ne brine o onima koji su radili preko 35 god u Srbiji i doprinosili razvoju zemlje,a penzije su im 25000din.Dakle on stiti samo BOGATE !!!!

Odgovori
pon

28.01.

2013.

anonymous nitavius [neregistrovani] u 14:04

BRAVO!!!

Apsolutno tacno katko i jasno receno sve sto je ovom gospodinu trebalo reci!

Odgovori
pon

28.01.

2013.

Nepokorni [neregistrovani] u 08:54

To je to

Bravo predsednice, jer to je to. Kratko, čitko i jasno, a ko mu je kriv što ima čavku /čitaj-puter/ na glavi pa stalno viče -iš! On lično možda i nije uzimao procente za razne velegradaske projekte, ali jesu njegove firme, ili firme njegovih prijatelja.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi