Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ljiljana Smajlović: Odgovor Draganu Đilasu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 01. 2013.

Ljiljana Smajlović: Odgovor Draganu Đilasu

Poštovani gospodine Đilas, Udruženje novinara Srbije juče je od Vas primilo pismo u kom i sami priznajete da je zahtev da Vam Kurir plati 120 milijardi dinara odštete „astronomski“ i „neverovatan“. Otuda ne razumem zašto Vas čudi negativan stav najvećeg novinarskog udruženja u Srbiji, tim pre što se u međuvremenu nepovoljno po Vas oglasila i jedna međunarodna medijska organizacija, SEEMO.

U pismu UNS-u još tvrdite da ste se odlučili da tražite astronomsku sumu samo zato da bi javnost i članovi Vlade „primetili“ Vaš protest protiv Kurira. Tobož, da niste zatražili neverovatnu odštetu, niko ne bi ni saznao da „građanin Đilas“ tuži Kurir.

Time ste potvrdili da je Vaša finansijski ekstravagantna tužba pre svega propagandni, melodramatski manevar kojim „članovima Vlade“ i javnosti šaljete političku poruku. Što nije u demokratskom duhu, budući da tužite Kurir što je preneo tvrdnje koje je o Vama u Skupštini Srbije izneo opozicioni poslanik.

Govorite o sebi kao o „građaninu  Đilasu“,  ali ni tada ne biste smeli da smetnete sa uma da ste javna ličnost, izuzetno moćna i uticajna figura na srpskoj političkoj sceni, gradonačelnik Beograda i lider najveće opozicione političke stranke, osoba koja u svakom trenutku mora biti spremna da podnese i veći teret javne kritike od običnih građana. Verica Barać u izveštaju o korupciji u medijima piše da posedujete „značajan udeo na tržištu reklama i marketinga u Srbiji“. Zato je izuzetno teško poverovati da ste bili prisiljeni da platite stotine hiljada dinara sudske takse za najveći odštetni zahtev u istoriji - samo da biste bili „primećeni“.

Juče ste tražili da Vas obavestimo koji je organ UNS-a zasedao zbog Vaše tužbe. „Građaninu Đilasu“ valjda neće smetati što mu nije otpisalo celo Udruženje novinara Srbije, već samo njegova predsednica.

Pozdrav, Ljiljana Smajlović

Komentari (10)

ostavi komentar
ned

27.01.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:54

Siromašak

Siromašak građanin ĐILAS radi s velikim ciframa. Jednostavno se čovek zaneo prilikom oštetnog zahteva u tućbi protiv kurira. Šta zna dete šta je trista kila uzme i odnese. tako 9 on. Vama gospođo Smailović i drugima niko nije kriv što je za vas i sve ostale sto evra misaona imenica, a o pomenutoj cifri i da ne govorim. Čovek radi i ima, pošteno radio, pošteno zaradio. Tako da nemate mesta da se bunite.

Odgovori
ned

27.01.

2013.

Hm [neregistrovani] u 12:40

Hmmm

Sve je to lepo sto ste napisali, ali ne znam sta vas sprecava da napisete i to da Kurir nije dnevna novina, vec, oprostite na izrazu - toalet papir. Dragan Djilas je poslednji koji treba da nas uci postenju, ali je isto tako i Kurir poslednji koji treba da nas "uci" sta je "istrazivacko novinarstvo"

Odgovori
sub

26.01.

2013.

anonymous - Rz brzotrz [neregistrovani] u 21:51

Bravo za UNS

Pohvalio bi odgovor predsednice UNS, gospođe Smajlović!
Dragan Đilas se zaista ponaša kao uvređeni "Princ", zaboravljajući
pritom da on nije "građanin Đilas" već, pre svega, predsednik DS, a
ja bi rekao i tajkun Đilas, sve me pomalo podseća na Miškovića i Beka.

Odgovori
sub

26.01.

2013.

Voislava [neregistrovani] u 20:43

brzo zaboravljamo

Da li je opet doslo Vase vreme gospodjo Smailovic?

Odgovori
sub

26.01.

2013.

Luka [neregistrovani] u 19:44

...

Da nije Ljilje Smajlović, nas novinare bi ugazili do kraja. I to ko, kada i gde želi.

Odgovori
sub

26.01.

2013.

Subotica [neregistrovani] u 11:29

Bravo Smajlović

Nije prvi put da poštovana predsednica gospođa Ljiljana Smajlović brani novinare, što nije čest slučaj, niti praksa čak ni glavnih urednika nekih glasila, na čemu joj zaista treba čestitati. Jer, možemo se prisetiti nekih vremena kada su redakcije zdušno stajale u zaštitu svojih novinara, prilikom različitih netransparentnih i svakakvih napada nekompetentnih osoba i takozvanih biznismena i tajkuna, koji su čast branili isključivo novcem.Danas je (ni)malo takve prakse , na žalost, čime su čitava profesija i položaj novinara još više oteženi.Stoga, bravo gospođo Smajlović na vašem hrabrom i poštenom odgovoru i tome što branite profesiju i novinare etikom koje danas ima samo u odbrani ličnih interesa.

Odgovori
sub

26.01.

2013.

зоран кузмановић [neregistrovani] u 01:08

Баја патак као Калимеро

1. Пробам да финансијски помогнем новинама
2.Пробам да тужим новине
3.Пробао сам да будемо Калимеро, али ме је одао репић Баје патка

Има једна пословица у нашем народу са пробањем...

Odgovori
pet

25.01.

2013.

anonymous555 [neregistrovani] u 20:49

Pozdrav

Bravo Ljiljooooooo carice :D

Odgovori
pet

25.01.

2013.

anonymous * TAJ I TAJ. TADA I TADA. TU I TU.... [neregistrovani] u 19:16

KO VAJDI OVDE?

KURIR VAJDI KAO I UVEK! ONAJ HRABRI MALI RASTOM NOVINAR KOJI SI NAPRAVI OD PARA PO SUDOVIMA *REFORMER* PODIGAO JE MNOGE TABLOIDE...

ŠTA JE TO ŠTO MU NIKO NIŠTA NE MOŽE? JEDNOSTAVNO - PRAVDA!

ĐILAS VEĆ ŠTETI. I TO GOČKA ŠTO BI REKLI STANOVNICI ISPOD STARE PLANINE.....

Odgovori
čet

24.01.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:23

he he he

Prosto obožavam taj inteligentni cinizam gospođe Smajlović, mada je dotični gospodin dobio i više pažnje nego što je zaslužuje

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi