Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS i "In medias res" osnovali sajt "Komšijske novosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 01. 2013.

UNS i "In medias res" osnovali sajt "Komšijske novosti"

Udruženje novinara Srbije i Evroregionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res“ osnovali su sajt „Komšijske novosti“ (www.komsijskenovosti.rs ), jedini medij u Srbiji koji objavljuje tekstove iz manjinskih medija na srpskom jeziku i prenosi tekstove iz manjinskih štampanih medija koji nemaju onlajn izdanje.

 

 

„Cilj osnivanja sajta je podrška ostvarivanju prava nacionalnih manjina na informisanje, kao i pomoć distribuciji sadržaja štampanih medija na jezicima nacionalnih manjina“, rekao je Valentin Mik, urednik sajta i predsednik Evroregionalnog centra za razvoj društva u multietničkim sredinama „In medias res“.

Jedno od važnih obeležja sajta je rubrika „Kiosk“ u kojoj se objavljuju vesti i sadržaji iz manjinskih, ali i srpskih medija koji sami nemaju onlajn izdanja.

„Mediji na srpskom jeziku koji nemaju onlajn izdanja, a sa kojima sarađujemo su: „Ogledalo“, periodični časopis koji izdaje Kulturno prosvetna zajednica Sečanj, „Naše novine“ iz Banatskog novog sela, i časopis „XXI vek“. Mediji na jezicima manjina koji nemaju internet izdanja a sa kojima sarađujemo su: „Glasl serbiciei“ i „Renafterea“ na rumunskom jeziku i časopis „Ivanovački dobošar“ koji izlazi na deset jezika“, rekao je Valentin Mik.

Realizaciju ovog projekta pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

21.01.

2013.

Нишке [neregistrovani] u 22:48

свака част

Морам да похвалим УНС за ову феноменалну идеју јер све док посматрамо мањине као део друштва и налазимо начине да комуницирамо као једнаки са једнакима (као људи са људима), инциденти какви се догађају ових дана у Прешеву ће за нас постати далека историја. Пуно поздрава из Ниша за осниваче сајта и само напред.

Odgovori
pon

21.01.

2013.

Svetozar Gunic [neregistrovani] u 16:29

Pohvalno

Zaista sam zadivljen vasim zalaganjem za novim i korisnim.Svaka cast.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi