Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ćulibrk: Vlasnica obećala da se neće mešati u uređivačku politiku NIN-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 08. 2023.

Autor: A. Ničić Izvor: UNS

Ćulibrk: Vlasnica obećala da se neće mešati u uređivačku politiku NIN-a

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je za sajt UNS-a da je danas sa novom vlasnicom ovog lista Jelenom Drakulić Petrović razgovarao o budućnosti NIN-a, te da mu je ona obećala da se neće mešati u uređivačku politiku. Posle sastanka glavnog i odgovornog urednika sa novom vlasnicom, održan je i redakcijski sastanak, a novinari NIN-a su, kaže Ćulibrk, zadovoljni što se, kako im je obećano, način rada neće menjati.

„Danas sam se video sa novom vlasnicom NIN-a i razgovarali smo o budućnosti ovog lista. Prva rečenica koju je izgovorila je bila da o uređivačkoj politici nećemo razgovarati i da nije posao nje kao vlasnice da se meša u uređivačku politiku. Na čelu je kolegijum sa glavnim i odgovornim urednikom i to se neće menjati, kao što se neće menjati ništa unutar redakcije. Dogovor je da zajedničkim snagama podignemo tiraž“, rekao je Ćulibrk za UNS.

Na pitanje UNS-a kako će reagovati ako pritisaka ipak bude, rekao je da mu to ne bi bio prvi put u karijeri da se suočava sa pritiscima i da dobro zna kako da odgovori na to.

„O tom potom. Na pritiske smo vrlo alergični, a za sada imamo obećanje da tih pritisaka neće biti. Svakako, ne bi mi bio prvi put u karijeri da se suočavam sa pritiscima. Prošao sam sve to i znam kako ću reagovati u tom slučaju. Ipak, mislim da nema potrebe da o pritiscima pričamo ako do njih nije došlo. Ako se bude desilo, saznaćete“, rekao je Ćulibrk.

Sa okolnostima promene vlasništva, kako kaže, nije upoznat.

„To je privatna imovina. Vlasnik zaposlenog ne pita kako će nešto da proda i pod kojim uslovima“, kaže Ćulibrk za UNS.

UNS je danas Jelenu Drakulić Petrović pitao da li planira da proda NIN, da li su joj se, nakon objave da je postala novi vlasnik, javljali zainteresovani da kupe NIN, kao i ko će biti direktor ove medijske kuće. Odgovor nismo dobili.

Podsetimo, kompanija Ringier Srbija  je celokupan vlasnički udeo prenela na direktorku ove kompanije Jelenu Drakulić Petrović koja je izrazila zadovoljstvo što je posle 20 godina profesionalnog angažmana u Ringieru postala vlasnica NIN-a.

Mark Valder, generalni direktor Ringier AG, naveo je da „NIN d.o.o. pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava“.

Podsetimo, NIN je osnovala grupa novinara 1935. godine, ali se redovno objavljuje od 1951. godine. Kada je NIN privatizovan, 2009. godine, prvo ga je kupila kompanija Ringier doo, a kasnije, kada je osnovana kompanija Ringier Aksel Špringer u Srbiji, ona je postala većinski vlasnik ove medijske kuće.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi