Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Regionalno istraživanje o govoru mržnje prema novinarima u Jugoistočnoj Evropi (UPITNIK)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 06. 2023.

Izvor: UNS

Regionalno istraživanje o govoru mržnje prema novinarima u Jugoistočnoj Evropi (UPITNIK)

Profesor na katedri za novinarstvo Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović jedan je od istraživača na temu govora mržnje prema novinarima, a naučno istraživanje se sprovodi u Srbiji, Grčkoj, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Regionalno istraživanje ima za cilj da ispita učestalost, prirodu i posledice govora mržnje prema novinarima u ovim državama, kao i da identifikuje potencijalna rešenja i najbolju praksu kada je u pitanju borba sa ovim problemom.

Istraživanje će prikupiti vredne informacije od novinara, medijskih organizacija, donosilaca odluka i eksperata, kako bi se obezbedio uvid u trenutno stanje govora mržnje prema novinarima, ali i u različite faktore koji dovode do njegovog porasta. Takođe će ispitati ulogu društvenih mreža, zakonskog okvira i stava društva u pogoršanju ili ublažavanju govora mržnje u ovim državama. 

Upitnik možete popuniti onlajn, za manje od deset minuta, na ovom linku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi