Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dobitnik tri Pulicera darovao UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 12. 2012.

Dobitnik tri Pulicera darovao UNS

Čuveni američki novinar i trostruki dobitnik Pulicerove nagrade za istraživačko novinarstvo, Volt Bogdanić, uplatio je donaciju od 4500 evra Udruženju novinara Srbije (UNS) za podršku istraživačkom novinarstvu u Srbiji. Obrazlažući odluku da daruje UNS, poznati novinar Njujork tajmsa poručio je: „Traganje za istinom, bez straha i ustupaka, moralo bi biti cilj svih novinara. Istraživačko novinarstvo bitan je deo tog traganja. Nadam se da će moja mala donacija ohrabriti agresivno i fer izveštavanje bez kakvog nema zdrave demokratije“.

Uprava UNS-a odlučila je da ceo iznos donacije uplati antikorupcijskom sajtu Pištaljka, koji je za vrlo kratko vreme postao prepoznatljiv brend istraživačkog novinarstva u celom regionu. 

Komentari (5)

ostavi komentar
pon

11.02.

2013.

Natasha Stojanovic [neregistrovani] u 17:15

Srbija

Kod nas se uvek zna ko ce da dobije nagradu. Tako da je suvisno i bilo sta komentarisati.

Odgovori
uto

18.12.

2012.

Jelena [neregistrovani] u 02:16

Re:

Volta sam imala priliku da upoznam na jednom skupu u Washingtonu i sigurna sam da bi bio sokiran kad bi cuo ko je dobio novac koji je on donirao!!

Odgovori
pon

17.12.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 19:52

privatizacija

Pa ovo je čista privatizacija. Ljiljana Smajlović je dala novac svojim bivšim saradnicima iz Politike. Za koga oni duvaju u Pištaljku?

Odgovori
pon

17.12.

2012.

Luka [neregistrovani] u 17:21

Re: !?

Da li je Udruženje novinara Srbije osnovalo žiri koji će se baviti dodelom ovih novčanih sredstava ili je ovo bila odluka predsednice UNS-a Ljiljane Smajlović? Koje kriterijume je ispunio sajt "Pištaljka" da bi ovu nagradu dobio i da nije možda bilo svrsishodnije i pre svega pravdenije raspisati konkurs na koji bi se javili novinari sa projektima?

Odgovori
pet

14.12.

2012.

Dusko M. Petrovic [neregistrovani] u 17:37

Cestitka

Cestitam! Javio se covek mkoji je prepoznao znacaj Osisanog jeza sa slobodu stampe u Srbiji. Prenesite mu moje srdacne pozdrave. \

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi