Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinari veterani obeležili slavu Svetog Ćirila i Metodija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 05. 2023.

Autor: P.T. Izvor: UNS

Novinari veterani obeležili slavu Svetog Ćirila i Metodija

Klub veterana Udruženja novinara Srbije (UNS) je sa grupom članova Udruženja književnika Srbije obeležio slavu Svetog Ćirila i Metodija u Domu vojske Srbije.

Slavu, kao praznik slovenske pismenosti i kulture,obeležavaju Rusi, Ukrainci, Bugari, Makedonci, Slovaci i Česi.

Podsećajući na korene nastanka slovenske pismenosti i pravoslavlja Petar Trajković, predsednik Kluba novinara veterana, podsetio je na korene slovenske pismenosti.

Reformator Vuk Stefanović Karadžić držao se pravila da svaki glas srpskog jezika ima samo jedno pripadajuće slovo. Taj princip naglasio je Trajković, tek pojavom digitalnog novinarstva dobio je svoju izuzetnu vrednost.

Slavi "slova i glasova" prisustvovalo je dvadesetak novinara i umetnika reči.Tom prilikom su poželeli i sretan put grupi kolega, koji će dve nedelje, odmarajući se, provesti na Crnogorskom primorju.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

01.06.

2023.

Milica Stojković [neregistrovani] u 18:04

slava novinara

Drage kolege koje dolaze da ispijaju kafe u Udruženje,nisu mogli da mrdnu donji deo ledja i da pozovu svoje kolege koji su i poznatiji i bolji novinari od njih .Nije mi žao što nisam bila prisutna,već što su me kolege manje vrednosti odpisale

Odgovori
čet

01.06.

2023.

Milica Stojković [neregistrovani] u 17:11

odgovor

Niko me nije ni obavestio a kamoli elektronski poslao poruku,tako da ovo prvi put čitam.Na slavi su bili isti ljudi kao stalni nameštaj

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi