Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Žarko Ristić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 05. 2023.

Autor: UNS/Medija centar "Železnica Srbije" Izvor: UNS/Medija centar "Železnica Srbije"

Preminuo Žarko Ristić

Novinar i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Žarko Ristić preminuo je 8. maja posle duge i teške bolesti.

Žarko Ristić je rođen 1959. godine u Postojni u Sloveniji, a životni i radni vek je proveo u Nišu. Tu je i završio gimnaziju „Stevan Sremac“, a posle i školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

Svoje prve novinarske korake je napravio u niškim omladinskim listovima i Radio Nišu. Više od šest godina je radio kao dopisnik „Borbe“ iz Niša, a od 1990. godine je dopisnik informativnog lista „Pruga“ u kojem ostaje do 2019. godine kada prelazi u Medija centar „Infrastrukture železnice Srbije“.

Gotovo trideset godina, Ristić je izveštavao o svim važnim zbivanjima u Niškom železničkom čvoru. Železničari iz Niša, Zaječara, Leskovca i drugih mesta sa južne pruge ga se rado sećaju jer je stalno bio uz njih, prateći ne samo rad nego i život železničkih radnika i njihovih porodica.

Stizao je svuda i na svako mesto, uvek pokazujući svoju vedru narav.  Nekada vozom, a najčešće biciklom je stizao i do najudaljenijih kutaka Niškog železničkog čvora.

Ipak, Žarko Ristić nije beležio samo lepe trenutke na železnici. Značajan je niz njegovih članaka i izveštaja tokom bombardovanja 1999. godine kada je, ne mareći za opasnost, izlazio na teren i radio svoj novinarski posao. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi