Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Viši sud u Novom Pazaru: Osnovni sud je trebalo da obezbedi uslove za izveštavanje sa suđenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 04. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Viši sud u Novom Pazaru: Osnovni sud je trebalo da obezbedi uslove za izveštavanje sa suđenja

Viši sud u Novom Pazaru obavestio je urednika portala Es njuz da je osnovana pritužba koju je podneo protiv Osnovnog suda jer je novinarima ove medijske kuće onemogućeno da izveštavaju sa suđenja. U pitanju je, kako se navodi na sajtu Es njuz, ročište po tužbi protiv zaposlenog u Gradskoj upravi Novi Pazar za koga se sumnja da je naneo telesne povrede maloletniku.

Postupajući sudija nije omogućio novinarima Es njuza da prate ročište održano 13. marta, sa obrazloženjem da nema dovoljno mesta u sudnici.

Predsednik Osnovnog suda, koji je takođe ocenio pritužbu Es njuza kao osnovanu, naveo je da je postupajući sudija bio dužan da obezbedi prostor, ali i druge uslove, kako bi novinarima bilo omogućeno izveštavanje sa ovog javnog događaja.

Ipak, postupajući sudija se izjasnio da će za naredno ročište biti obezbeđena veća sudnica, a predsednica Višeg suda Slađana Čolović je naložila da se na tom glavnom pretresu otkloni ovaj propust radi medijskog izveštavanja.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi