Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS poziva na konferenciju „Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 03. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS poziva na konferenciju „Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine“

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva na konferenciju za novinare „Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine“, koja će biti održana u Pres centru UNS-a 31. marta, sa početkom u 11 časova.

U novom istraživanju UNS-a o ubijenim i nestalim novinarima pisali smo o sudbinama Jusufa Čehajića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz Vukovara, Sima Kljajića, novinara „Ličkih novina“ iz Gospića, Saše Kolevskog i Gorana Pejčinovića, novinarske ekipe Radio televizije Republike Srpske, Viktora Vladimiroviča Nogina i i Genadija Demjanoviča Kurinoja, novinarske ekipe „Sveruske državne televizije“.

Koliko znamo o ovim slučajevima, šta govore evidencije novinarskih udruženja sa prostora bivše Jugoslavije i da li i dalje vodimo bitku za kažnjavanje odgovornih govoriće novinari koji su učestvovali u istraživanju: Jelena S. Spasić, Branimir Đuričić, Filip Mirilović i Dragana Bjelica, kao i uvaženi sagovornici iz Srbije i regiona:

- Maja Sever, predsednica Evropske federacije novinara (uključenje preko Zum platforme)

- Živojin Rakočević, predsednik Udruženja novinara Srbije

- Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara

- predstavnik Hrvatskog novinarskog društva

- predstavnik Udruženja BH novinari

-  predstavnik Društva novinara Bosne i Hercegovine

Direktan prenos događaja možete pratiti preko Jutjub kanala Pres centra UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi