Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ukupno 310 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata na konkursu Ministarstva informisanja i telekomunikacija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 03. 2023.

Autor: S. Dimitrijević Izvor: UNS

Ukupno 310 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata na konkursu Ministarstva informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je devet konkursa za sufinansiranje medijskih projekata za koje je izdvojeno 310 miliona dinara, što je isti iznos kao i prošle godine. Za razliku od 2022, ove godine nije raspisan konkurs za medijski sadržaj u oblasti kulture, pa su tim novcem uvećana sredstva za ostalih devet konkursa.

Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, za sadržaj namenjen osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Tradicionalno, raspisan je i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina, kao i konkurs sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona

Konkursi su otvoreni do 12. aprila, a rok za prijavu za članove komisija je 20 dana od dana raspisivanja konkursa.

Najveće povećanje sredstava u odnosu na prošlu godinu je u Konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređenju profesionalih i etičkih standarda.Ove godine za ovaj konkurs izdvojeno je 30 miliona, 12 miliona dinara više nego prošle godine.

Za štampane medije i servise novinskih agencija izdvojeno je 42 miliona dinara, sedam miliona više nego u 2022. godini, a za televizije 75 miliona, pet miliona više nego lane. Budžet konkursa za internet medije veći je za četiri miliona u odnosu na prošlu godinu i iznosi 34 miliona dinara, koliko je opredeljeno za radio, odnosno, dva miliona više nego prošle godine.

Za sufinansiranje projekata medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom izdvojeno je 15 miliona dinara, za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 41 milion, za projekte namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona 29 miliona, a za medije koji imaju sedište na teritoriji Kosova i Metohije 10 miliona dinara. Budžeti ova četiri konkursa su isti kao i prošle godine.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi