Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Osumnjičenom za pretnje Matorčeviću određena mera zabrane prilaska
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 02. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

Osumnjičenom za pretnje Matorčeviću određena mera zabrane prilaska

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Milanu Marčeti meru zabrane prilaska, komuniciranja i sastajanja sa Željkom Matorčevićem, zbog sumnje da mu je pretio i tako ugrozio njegovu sigurnost, saopštilo je danas Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Ovo tužilaštvo navodi da je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se Marčeti odredi pritvor u trajanju od 30 dana jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Matorčević je rekao za sajt UNS-a da je Marčetu prijavio policiji zbog toga što mu je ispred sudnice rekao da izađe napolje jer će nastradati.  Matorčević dodaje da je Marčetu pitao da li je to njemu upućeno, a potvrdu je dobio ne samo od njega, već i od Dragoljuba Simonovića koji je okrivljen za paljenje kuće Jovanovića.

 „U sudnici je bilo dosta ljudi koji su pratili suđenje, a među njima je bio i Milan Marčeta koji se javno deklariše kao prijatelj Simonovića. Kada se završilo ročište, izašli smo iz sudnice. Čekao sam kolegu Jovanovića. Izašao je Marčeta koji je prošao pored mene i pitao šta radim tu, opsovao i rekao 'izađi napolje, nastradaćeš'. Pitao sam ga da li to meni govori, na šta je Simonović odgovorio 'Da, tebi kaže', a Marčeta potvrdio 'Da, da, tebi'“, rekao je Matorčević.

Marčeta je na današnjem saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo za koje se tereti.

Tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svedoka oštećenog, kao i ostale svedoke događaja, te preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi