Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Niš i Kikinda raspisali konkuse za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 02. 2023.

Autor: A. Momčilović Izvor: UNS

Niš i Kikinda raspisali konkuse za sufinansiranje medija

Gradovi Kikinda i Niš raspisali su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata. Niš je za medijske projekte izdvojio 85 miliona dinara, dok Kikinda na ovogodišnjem konkursu učestvuje sa 30 miliona dinara.

Najmanji iznos za koji se može konkurisati po projektu u Nišu je 100 hiljada dinara, a najveći je 20 miliona dinara.

Za sufinansiranje medijskih sadržaja u Kikindi najviši iznos je 23 miliona dinara po projektu, a najmanji 100 hiljada dinara.

Rokovi za prijavu na oba konkursa su do 2. marta 2023. godine.

Na ovim konkursima mogu da učestviju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Učesnici na konkursima za proizvodnju medijskih sadržaja u štampanom i digitalnom formatu mogu da budu mikro, mala i srednja pravna lica i preduzetnici.

Na konkursima nemaju pravo da učestviju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda, kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranje, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijki izveštaj.

Pravo učešća na konkursima nemaju lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Učesnici mogu da konkurišu samo sa jednim projektom, a izdavači više medija imaju pravo da učestviju s jednim projektom za svaki medij.

Dodatne informacije za prijavu na konkurse koji su raspisali Niš i Kikinda i način prijave nalaze se na zvaničnim sajtovima ovih gradova kao i na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom „Medijski konkursi“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi