Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  „Deset Muzičkih minuta“ Anđelka Vasiljevića u SKC-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 02. 2023.

Autor: S.D. Izvor: UNS

„Deset Muzičkih minuta“ Anđelka Vasiljevića u SKC-u

„Za razliku od oficijelnih muzičkih fotografa koji imaju privilegiju da dobar kadar sa stejdža „jure“ kroz čitav nastup, njihove kolege iz štampanih medija imaju „deset muzičkih minuta“ fore da prenesu atmosferu i emociju“, piše Dimitrije Bukvić, pisac i sociolog u katalogu za izložbu „Deset muzičkih minuta“ fotografa i člana UNS-a Anđelka Vasiljevića.

Izložba više od trideset fotografija domaćih i stranih zvezda rok, džez, pop i klasične muzike biće otvorena u Studentskom kulturnom centru u ponedeljak, 13. februara u 19 sati. Fotografije su nastale poslednjih 15 godina na beogradskim koncertima. Među ostalima, biće izloženi portreti Stenlija Klarka, Stefana Milenkovića, Lajka Feliksa, Bore Đorđevića, Bi Bi Kinga…

U tekstu kataloga, Bukvić jednom rečenicom legendarnog Bi Bi Kinga opisuje i Anđelka Vasiljevića. 

„Toj legendi bluza se pripsuje rečenica „nauči što više muzičke teorije, a kad izađeš na binu, zaboravi sve i – sviraj“. E pa, tako je i s fotoreporterima. Kad stupe pred stejdž, moraju da zaborave teoretisanje i da u cajtnotu pokažu jesu li kadri za kadar. Anđelko Vasiljević je baš taj. Njegove fotografije nisu samo za dnevne novine, čiji je vek trajanja od izlaska na kioske do zatvaranja trafika. On ne slika za sutradan, već za – sutrašnjicu.

Anđelko Vasiljević je rođen u Beogradu gde živi i radi.

Zaposlen je u dnevnom listu “Politika“, a fotografijom se bavi dugi niz godina. Osim u matičnoj redakciji, njegove fotografije su objavljivane u nedeljnicima, informativnim veb sajtovima,  kao i na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, plakata, CD-ova i publikacija.

Izlagao na više grupnih i samostalnih foto-izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Dobitnik je Godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije za fotografiju, nagrade za fotografiju novinske agencije “Beta”, Međunarodnog festivala “Interfer”za društveno angažovanu fotoreportažu i sportsku fotoreportažu, nagrade za fotografiju na temu “April u Beogradu” Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu “RTS-a”, Gran pri-ja na Međunarodnom foto konkursu “Srbija danas”...

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi