Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Selektivna podrška privatnim medijima u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 11. 2012.

Autor: Milorad Doderović

Selektivna podrška privatnim medijima u Nišu

Na dan kada je posle 18 godina postojanja najgledanija regionalna medijska kuća “RTV 5” morala da ugasi svoje predajnike i prekine emitovanje programa zbog finansijskih problema, Gradsko veće Niša dalo je još 2,5 miliona dinara gradskom dnevnom listu “Narodne novine”.

Gradski  većnici su odobrili isplatu novca “Narodnim”  za sufinansiranje projekta "U susret Konstantinu", koji bi ove dnevne novine trebalo da realizuju u narednom periodu.

Kako navodi internet portal “Južne vesti” ove  novine bi trebalo da finansiraju 20 posto ukupnog iznosa projekta, dok grad svojim sredstvima  pokriva ostatak.

Ne računajući Nišku televiziju (NTV) koja je javno gradsko preduzeće, “Narodne novine”  su u privatnom vlasništvu i dobijaju ubedljivo najviše novca poreskih obveznika po kriterijumima koji su nepoznati ostalim privatnim medijima u gradu, pa i samim građanima. Slično je i sa gradskim parama koje dobija RTV ”Belami”, čiji je vlasnik kao i “Narodnih novina” biznismen Vitko Radomirović.

Od 2009. do 2012. godine  iz budžeta grada “Narodnim novinama” je  isplaćeno je 49 miliona dinara, dok je  RRA  ugasila “TV 5” zbog duga od 8 miliona dinara.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

06.11.

2012.

nislija [neregistrovani] u 15:32

informisan

Katastrofa sta rade politicari u mom gradu, taj Vitko vedri i oblaci vec godinama, sa svim politicarima ima dil,prosto ne mogu da verujem.Ja imam malu firmu zaposljavam petoro ljudi ,zasto i meni grad ne daje novac kada vec moze tom famoznom Vitku,pa ko je on aman,polupismeni zaboga biznismen, 49 miliona za tri godine pa to je skoro pola miliona evra ,neverovatno!!!.Ko se bavi privatnimn biznisom ulazi u odredjen rizik ja sam podigao kredit od 17 500 evra i krenuo u posao ,sam vracam kredit ne pomaze mi grad,a Vitko sve moze,zalosno da zalosnije ne moze biti .Dokle ce vise ovako neznam,bravo samo za ovaj tekst da se neko usudio da napise nesto sto svi znamo,a niko ne sme da govori o tome ,jer je Vitko godinama zaboga NEDODIRLJIV!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi