Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Branka Jevtić uoči devetog rođendana Televizije Valjevo Plus: Dobra saradnja i ulaganje su ključ opstanka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 01. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Branka Jevtić uoči devetog rođendana Televizije Valjevo Plus: Dobra saradnja i ulaganje su ključ opstanka

Televizija Valjevo Plus sutra obeležava devet godina redovnog emitovanja. Direktorka ove medijske kuće Branka Jevtić je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) rekla da su dobra saradnja tima i ulaganje u znanje bili ključni za uspešan rad.

Kada je 2014. godine počela da radi na televiziji Valjevo Plus, zatekla je, kako kaže, savremeno opremljenu medijsku kuću u kojoj su radili motivisani mladi novinari.

„Bila sam najstarija i vlasnik me je zvao jer je smatrao da je toj mladoj ekipi potreban iskusan novinar“, rekla je.

Nije uvek, kako dodaje, mladim novinarima koji su radili na Televiziji Valjevo Plus bilo lako da uspostave kontakt sa svim relevantnim sagovornicima.

„Trebalo je uspostaviti kontakt sa svima koji su važni za informacije. Na osnovu svog iskustva, imala sam te kontakte. Mlade kolege su tek ulazile u taj svet i bila im je dragocena svaka pomoć. Oformili smo lepu i složnu ekipu“, rekla je Jevtić.

Ulaganje u znanje je, kaže, bilo važno, jer bi se bez volje da sami uče sve svelo na amaterski rad.

Jutarnji program, Valjevo danas, Razgovor Plus i Plodovi samo su neke od emisija koje se emituju godinama na ovoj televiziji.

Iako se početak rada televizije Valjevo Plus vezuje za 2014. godinu, može se reći da je ova medijska kuća imala dva života, duga dve decenije. Prvi seže od 2002. godine kada je nastala kao javno preduzeće – Regionalna televizija Valjevo.

Ova televizija je 2008. godine dobila lokalnu frekvenciju, a privatizovana je dve godine kasnije. Tada je dobila ime kao Televizija Valjevo Plus. Privatizacija je, međutim, raskinuta, a iz stečaja ju je, kako kaže Jevtić, kupio sadašnji vlasnik Teodosije Krstić 2013. godine.

Redovno emitovanje programa krenulo je 2014. godine.

„Finasiranje lokalnih medija izuzetno teško. Radimo sa pet zaposlenih, dva snimatelja i tri novinara. U suštini, naši snimatelji su istovremeno i montažeri i realizatori. Iskustvo i složnost tima nam omogućava da trajemo. A dokle, videćemo“, rekla je Jevtić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi