Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dimitrovgrad raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 01. 2023.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Dimitrovgrad raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurs za sufinansiranje medijskih projekata. Rok za prijavu je 19. januar, a za medijske projekte izdvojeno je ukupno 14.000.000 dinara.

Za projekte na jeziku nacionalnih manjina koji su u službenoj upotrebi u ovoj opštini planirano je 12.000.000 dinara, dok je za projekte na srpskom jeziku izdvojeno 2.000.000 dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može dodeliti po projektu na jeziku nacionalne manjine je 100.000 dinara, a najveći 8.000.000 dinara.

Za medijski projekat na srpskom jeziku najmanje se može dodeliti 100.000 dinara, a najviše 1.000.000 dinara.

Na konkurs se može prijaviti izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja. Preduzetnik prilikom prijave mora priložiti dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj objaviti medijska kuća koja je upisana u Registar medija.

Pravo učešća na Javnom pozivu nemaju pravna lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od opštine Dimitrovgrad namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu blagovremeno u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

Na konkurs je moguće prijaviti samo jedan projekat. Ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij.

Prijave se šalju na adresu: Opština Dimitrovgrad, 18320 Dimitrovgrad, ul. Balkanska 2, sa naznakom: za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Odluka o raspodeli sredstava trebalo bi da bude doneta najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja konkursa.

Tekst konkursa objavljen je u rubrici „Medijski konkursi“ na sajtu UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi