Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS poziva na predavanje Branka Stankovića, televizijskog novinara koji ljudima prilazi srcem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 01. 2023.

Autor: D. B. Izvor: UNS

UNS poziva na predavanje Branka Stankovića, televizijskog novinara koji ljudima prilazi srcem

Nagrađivani televizijski novinar Branko Stanković održaće predavanje u Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije (UNS) u subotu, 14. januara, koje će preko Zum platforme moći da prate zainteresovani studenti, novinari i medijski radnici.

Tema predavanja je „Novinarstvo posvećeno ljudima – dokumentaristika i televizijska reportaža“.

Zainteresovani za praćenje predavanja kolege Branka Stankovića treba da se prijave na imejl adresu dragana.bjelica@uns.rs do petka, 13. januara do 15 sati. U prijavi za praćenje predavanja potrebno je navesti: ime i prezime, kontakt telefon i imejl adresu.  Prijavljeni će potom dobiti link za onlajn praćenje predavanja.

Predavanje počinje u 10 sati i trajaće do 11.30 sati.

Emisija „Kvadratura kruga“, autora i urednika Branka Stankovića, na programu Radio-televizije Srbija je punih 20 godina. Da je čovek u središtu pažnje ovog novinara jasno je i iz kratkog opisa emisije: „U matematici, najveća zagonetka je kvadratura kruga. U životu, to je čovek“.

„Kvadratura kruga“, dalji je opis emisije po kojoj je Stanković prepoznatljiv, bavi se ljudima koji su ostavili trag više u odnosu na okruženje: stvaraocima, inovatorima, kreativnim, talentovanim, plemenitim i neobičnim ljudima i njihovim sudbinama.

Stanković je autor mnoštva dokumentarnih emisija, više od 30 dokumentarnih filmova, dve drame koje su ekranizovane na RTS-u i knjige „Kvadratura kruga“. Nagrađivan je za filmsko i televizijsko stvaralaštvo.

Dobitnik je UNS-ovih nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“ i „Laza Kostić“ za reportažu „Dubina zločina“. Stankoviću je pripala i nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“.

Branko Stanković je rođen 10. jula 1962. godine u Užicu. Kao student je bio saradnik Radio Užica i lista „Vesti“. Radio je kao dopisnik RTS-a za užički region. Od 2009. godine živi i radi u Beogradu.

Oženjen je novinarkom Slavkom i ima ćerku Ivanu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi