Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Momčilo Moci Srećković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 12. 2022.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Preminuo Momčilo Moci Srećković

Momčilo Moci Srećković, jedan od prvih saradnika Studija B, urednik i osnivač „Zabreških novina“ i član UNS-a preminuo je u 74. godini u Zabrežju.

Radio je u listovima „Tent“, „Prvoj iskri“, „Ekspres politici“, „Studiju B“, bio dopisnik „Borbe“, „Večernjih novosti“..

Moci Srećković je obnovio Zabreške novine, jedine seoske novine u Srbiji. Bio je jedan od omiljenih žitelja Zabrežja, koji je o  svom selu pisao i pričao sa posebnim emocijama.

“Novine pružaju istorijski pregled Zabrežja kroz vekove, opisuju stare zanate, ali se, takođe, bave i životom, kulturom, kao i novim tehnologijama, bez kojih poljoprivreda danas ne može. Imaju stranu posvećenu zdravlju i medicini, kao i dečju stranu. Glavni urednik je Momčilo Srećković, a novinari saradnici su mladi entuzijasti iz ovog sela”, rečeno je u emisiji Trezor RTS-a posvećenoj Mociju Srećkoviću i njegovim novinama.

Osnovao je portal Zabrežje. Bio je predsednik Nadzornog odbora Udruženja građana Perilo.

Moci Srećković dobitnik je plakete radija Studio B, povelje ,,Veliki građanin našeg Obrenovca“, a Udruženje kulturnih stvaralaca Srbije ,,Zavičaj“ dodelio je Zabreškim novinama Specijalnu nagradu.

Sahrana Momčila Srećkovića je u petak 30. decembra u 13 časova na Zabreškom groblju.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi