Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mondo partner Euraktiv mreže za Srbiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 12. 2022.

Autor: Adrija Medija Grupa/UNS Izvor: Adrija Medija Grupa/UNS

Mondo partner Euraktiv mreže za Srbiju

Portal Mondo, koji posluje u sastavu Adria medija grupe (Adria Media Group) postao je partner Euraktiv mreže za Srbiju. Kao rezultat ove saradnje, publici u Srbiji će biti omogućeno da prati sadržaj Euraktiva, dok će publici u Evropi Mondo distribuirati relevantne informacije iz srpskih medija.

Euraktiv je specijalizovan za politike Evropske unije, a u svom vodećem dnevnom biltenu Kepitals (The Capitals) objedinjuje vesti iz čitave Evrope.

Centralna medijska platforma za ove informacije na srpskom jeziku biće Euraktiv Srbija, koji će postati centralna tačka za politiku, biznis i civilno društvo u Srbiji i za razmenu mišljenja o odnosima između EU i Srbije.

“Euraktiv želi dobrodošlicu novim partnerima u Srbiji, za koje verujemo da će nam omogućiti da unapredimo razmenu relevantnih informacija između Brisela i Srbije. Radujemo se konstruktivnoj saradnji, naročito imajući u vidu dugotrajan proces pridruženja Srbije Evropskoj uniji i promene politika koje on podrazumeva”, stigla je poruka iz sedišta Euraktiva iz Brisela ovim povodom.

Adria medija grupa je u okviru medijske kuće Mondo formirala posebnu redakciju Euraktiv Srbija, na čijem čelu je Bojana Zimonjić Jelisavac, glavna urednica Monda.

Prema njenim rečima, Euraktiv je specijalizovan za pitanja Evropske unije, a od januara 2023. godine informisaće građane i o Evropskom putu Srbije. 

“Euraktiv će iz EU donositi najvažnije vesti, informacije i analize važne za Srbiju i region, a omogućiće i da se vesti iz Srbije i čitavog regiona čuju u EU. Izveštavaćemo objektivno, bićemo relevantni, postavljaćemo pitanja i donosićemo odgovore. Naša misija je da produbimo debate, kako unutar institucija tako i van njih, na činjeničan, konstruktivan i transparentan način”, poručila je Zimonjić Jelisavac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi