Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Silvija Slamnig i Sadik Hamidović dobitnici nagrade „Đoko Vještica“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 10. 2012.

Izvor: UNS

Silvija Slamnig i Sadik Hamidović dobitnici nagrade „Đoko Vještica“

Ovogodišnju nagradu „Đoko Vještica“ za novinarsku humanost koju su ustanovili Udruženje novinara Srbije i preduzeće „Lemiks“iz Beograda vlasnika Jovice Pavlovića osvojili su ravnopravno Silvija Slamnig, novinarka „Kurira“ i Sadik Hamidović, novinar net radija „Veselje“ iz Niša.

Radijski prilog Sadika Hamidovića „Romima je srce probodeno“ o socijalnoj inkluziji devojčice iz romske zajednice u Nišu i serija tekstova Silvije Slamnig o dečaku bez porodice Janku Magločkom osvojili su nagradu jednoglasnom odlukom žirija.

Petočlani žiri nagrade za novinarsku humanost činili su predsednica žirija Branka Otašević, novinar-veteran Miloš Bato Milatović, predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, prošlogodišnji dobitnik nagrade „Đoko Vještica“ Dragoljub Janojlić i donator nagrade, vlasnik preduzeća “Lemiks” Jovica Pavlović.

Nagrada za novinarsku humanost “Đoko Vještica” ustanovljena je 2011. godine, a dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Silvija Slamnig i Sadik Hamidović, primiće nagradu “Đoko Vještica” sutra, 26. oktobra u 19.30 sati u restoranu “Kumbara”, Generala Ždanova 36, Avala.

Dobitnici nagrade dobiće statue i novčani iznos od po 500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi