Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Republika: Čedomir Jovanović je vređao i pretio našoj novinarki; Jovanović: Republika vodi besprizornu kampanju protiv mene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 11. 2022.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Republika: Čedomir Jovanović je vređao i pretio našoj novinarki; Jovanović: Republika vodi besprizornu kampanju protiv mene

Portal Republika objavio je u četvrtak tekst da je političar Čedomir Jovanović pretio i vređao novinarku ovog portala koja ga je pozvala da prokomentariše poreklo vozila u kojem je viđen. Stav ove redakcije je da ne žele da objavljuju ime novinarke zbog njene sigurnosti, a ceo slučaj su prijavili policiji.

U razgovoru za UNS-a novinarka Republike kaže da je Čedomiru Jovanoviću poslala poruku na vajber posle 20 sati, a nekoliko minuta kasnije usledile su salve uvreda.

„Od 20:12 sam počela da dobijam pozive i sve su bile uvrede, vređanja, bukvalno pretnje. Na kraju, u 22 sata sam dobila preteću poruku sa krvavim licem, da imam veze sa nekom bagrom i da nam je sačekuša drugo ime. Ja sam rešila da pozovem policiju, prijavila sam slučaj i otišla u policijsku stanicu da dam izjavu. Rekla sam da imam snimljene razgovore pošto sam novinar. Kazali su mi da ima osnova za prijavu, sastavili smo je i sada bi tužilac trebalo da postupa“, izjavila je novinarka Republike.

Ona navodi da se prvi put u životu osetila ugroženom i da ovako nešto nikada nije doživela. Kaže da, iako ju je Čedomir Jovanović vređao, sve vreme je bila pristojna i pokušavala da ga smiri i da mu objasni da nema potreba da je vređa i preti. Dodaje da je snimila svih šest razgovora i da su oni dokaz da ni jednog trenutka nije odustala od profesionalnosti. Kaže i da je i ranije komunicirala sa Čedomirom Jovanovićem i da nikada do sada nije bilo problema.

Čedomir Jovanović za UNS kaže da nikada u životu nijednog novinara nije uvredio, a da je zbog ponašanja novinarke Republike još isto veče pozvao policiju koja je upoznata sa svim detaljima i da očekuje da postupi u skladu sa zakonom.  

„Primio sam poruku nešto posle 21 sat i to je samo jedna u nizu poruka koje su deo kampanje besprizornog laganja koju portal Republika protiv mene vodi, što mi je novinarka u telefonskom razgovoru rekla, pravdajući tako svoj postupak. Vrlo rado ću se na sudu sresti sa njom i sa onima koji su joj rekli da se tako ponaša. Portal Republiku pozivam da prilikom razgovora u policiji prilože dokaz za svoje tvrdnje, koji naravno ne postoji“, kaže Jovanović.

On navodi da sve što je novinarka Republike objavila, odnosno potpisala je laž i da su njegovi advokati pokrenuli postupke pred sudovima za te objave. Kaže da „kampanja laži“ portala Republika i prenošenje tih tekstova u drugim tabloidima proizvodi direktnu opasnost, ne samo po njega, već i njegovu porodicu.

„Nemam ništa protiv da po njihovoj prijavi odem u policiju i upoznam policiju sa dokazima kojim raspolažem o plaćenoj kampanji koju oni vode“, kaže Jovanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi