Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Obeležena novinarska slava Aranđelovdan - Cilj novinarske porodice je odbraniti istinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 11. 2022.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Obeležena novinarska slava Aranđelovdan - Cilj novinarske porodice je odbraniti istinu

„Slava je dan kada se u našem narodu porodica sabira u svojoj kući, a mi smo velika kuća i ovo je naša porodica. U porodičnom raspoloženju možemo pričati o našim uspesima, ali i problemima“, rekao je na obeležavanju novinarske slave Aranđelovdana u prostorijama UNS-a ovogodišnji domaćin slave, urednik sportskog programa Radio Novog Sada i član Uprave Udurženja Ljubenko Zvizdić.

Zvizdić je dodao da su ogranci UNS-a – Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) i Društvo novinara Vojvodine (DNV) razvili saradnju koja je doprinela širenju novinarske porodice čiji je zajednički cilj odbraniti istinu. Za slavu je poželeo da najstarije novinarsko udruženje u Srbiji na kraju svake godine bude sve brojnije.

Slavski obred služio je sveštenik Milijan Milijančević koji je presekao slavski kolač.

 

Ljubenko Zvizdić govori prilikom obeležavanja novinarske slave (Video: UNS/D. Bjelica)

„Ono što želim svojoj porodici, želim i ovoj novinarskoj porodici - sreću, zdravlje, napredak i uspeh u radu,“ rekao je Milijančević.

Inače, novinari Srbije slavili su Aranđelovdan kao svoju slavu do Drugog svetskog rata, a UNS je ovu tradiciju obnovio 2001. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi