Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Milanu Popoviću nagrada „Đoko Vještica“ za emisiju „Moja dedovina“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 10. 2022.

Izvor: UNS

Milanu Popoviću nagrada „Đoko Vještica“ za emisiju „Moja dedovina“

Novinar RTS-a Milan Popović ovogodišnji je dobitnik nagrade „Đoko Vještica“ za emisiju „Moja dedovina“, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije (UNS). Nagrada će Popoviću biti uručena u Pres centru UNS-a 26. oktobra u 11 časova.

„Emisija je u skladu sa nagradom i liči na Đoku Vješticu zbog kontinuiteta u humanitarnom radu i dugotrajne aktivnosti. Ovde nije u pitanju akcija u kojoj Popović rešava jedan problem i staje, već svake nedelje prilježnošću da pomaže ljudima, animira i podstiče druge da i oni to čine“, obrazložio je predsednik žirija Branislav Baćović.

U emisiji „Moja dedovina“ Popović angažuje prijatelje, komšije, rođake na mobu i svi zajedno učestvuju u obnavljanju zapuštenih imanja.

„Ova emisija ima izrazito humanitarni karakter jer ne samo da pomaže mladim ljudima i mladim porodicama da se vrate na svoju dedovinu, već im pruža šansu za novi i drugačiji život“, navedeno je u predlogu za nagradu koji su poslali novinari RTS-a Dragana Kosjerina, Kristina Radenković Jelena Purković Simić, Stefan Popović i Vinka Marinović.

 

Odluku da Milan Popoviću pripadne nagrada za novinarsku humanost doneo je žiri koji su činili Branislav Baćović (predsednik i dobrotvor), Sanja Anđelković, Olivera Radić (prošlogodišnja dobitnica), Miloš Bato Milatović i Ljubenko Zvizdić.

Članovi žirija razmatrali su predloge u UNS-u, gledajući ponovo segment iz emisije „Moja dedovina“, dok su prošlogodišnja dobitnica Olivera Radić i Sanja Anđelković svoju odluku saopštile prisutnima telefonom i prethodno poslale obrazloženje pisanim putem.

„Verujem da neću morati da radim od 8 do 4 i da ću moći da budem na dedovini. Moj san je da se vratim na selo, kupim neku Fiću da može samo uzbrdo da izađe kad bude bilo snega“, govori karatistkinja u epizodi koja je emitovana na zasedanju žirija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi