Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Centar za istraživačko novinarstvo i Transparentnost Srbije organizuju obuku o istraživačkom novinarstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 10. 2022.

Autor: A.M Izvor: UNS

Centar za istraživačko novinarstvo i Transparentnost Srbije organizuju obuku o istraživačkom novinarstvu

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Transparentnost Srbija organizuju 21. novembra onlajn obuku o istraživačkom novinarstvu i tehnikama koje se koriste za prikupljanje podataka.

Kurs će trajati do 23. novembra, a polaznici će za vreme trodnevne praktične obuke naučiti kako da prepoznaju zloupotrebu javnih sredstava, koje baze podataka mogu da koriste u radu, kako da traže informacije od nadležnih i pretražuju Internet, kao i na koji način da preko video formata i interaktivne grafike približe svoje priče publici.

Na obuku mogu da se prijave novinarke i novinari,  ali i ostali koje zanimaju istraživačke tehnike, a program kursa je posebno značajan za novinare na početku karijere.

Prijave se šalju na imejl adresu office@cins.rs sa naznakom „Prijava za CINS trening (ime i prezime), a potrebno je da učesnici pošalju svoju biografiju (Si-Vi) i motivaciono pismo do 30. oktobra u ponoć.

Istraživači CINS-a su nagrađivani više puta za tekstove, među kojima je serija tekstova o korupciji i vezama fudbala i  politike i kriminala.

Transparentnost Srbije je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, a njen glavni cilj je da poveća transparentnost u radu državnih organa, kao i način da se spreči zloupotreba javnih ovlašćenja u privatne svrhe.

Zainteresovani polaznici će do 7. novembra biti obavešteni da li su primljeni na kurs.

Tekst konkursa objavljen je na sajtu UNS-a u podrubrici „Ostali konkursi".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi