Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zaposleni novosadske TV Mozaik i dalje u štrajku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 10. 2012.

Zaposleni novosadske TV Mozaik i dalje u štrajku

Udruženje novinara Srbije prenosi u celosti saopštenje za javnost Sindikata "Nezavisnost'' – Mozaik TV iz Novog sada.

Sindikat "Nezavisnost'' – Mozaik TV obaveštava javnost, da je štrajk započet 3. septembra i dalje u toku. Naime, Upravni Odbor Mozaik Televizije odbija da potpiše bilo kakav sporazum o prekidu štrajka.

Štrajkački Odbor je inicirao razgovore sa upravom, ali oni nisu dostigli nivo pregovora. Na takozvanim pregovorima između Štrajkačkog Odbora i Uprave,  samo su nam saopšteni stavovi i odluke Upravnog Odbora. Karolj Kiralj, predsednik Upravnog Odbora, je jedan jedini put, 26. septembra sazvao sednicu Uprave na koju su bili pozvani i predstavnici Štrajkačkog Odbora.

Zanimljivo je da se na pomenutoj sednici većina članova Upravnog Odbora nije pojavila, tako da nisu imali kvorum za donošenje bilo kakvih odluka, stoga pregovora nije ni bilo. Štrajkački odbor je 27. septembra dao predlog za što brže i efikasnije rešenje situacije, međutim do današnjeg dana nije dobio nikakav odgovor. Što se tiče prvobitnih zahteva, dosad su isplaćeni zaostali putni troškovi za dva meseca, odnosno direktor Tibor Horvat je podneo ostavku. Međutim, gospodin Horvat je u međuvremenu imenovan za šefa odeljenja za marketing, funkcije koja do sada nije postojala u okviru Televizije Mozaik.

Zaposleni Mozaik Televizije i dalje nisu primili zaostale zarade. Sindikat "Nezavisnost'' – Mozaik TV će do kraja istrajati u svojim zahtevima.

Sindikat "Nezavisnost'' – Mozaik TV

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi