Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Direktor Javnog servisa Iraka posetio UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 10. 2012.

Izvor: UNS

Direktor Javnog servisa Iraka posetio UNS

Udruženje novinara Srbije danas su posetili pomoćnik ministra kulture Iraka Mudžafer Ubaid Al-Rubai, direktor Javnog servisa Iraka Mohamad Abdul Džabar Al-Šabut i ambasador Iraka u Beogradu dr Falah A. Abdulsada.

Oni su u razgovoru sa predsednikom IO Petrom Jeremićem, članom UO Živoradom Nikolićem i generalnim sekretarom Ninom Brajovićem izrazili želju da UNS i Sindikat novinara Iraka razviju međusobnu saradnju. 

Predložili su da novinari značajnih srpskih medija posete Irak i upoznaju se sa radom tamošnjih medija. Mohamad Abdul Džabar Al-Šabut rekao je da irački Javni servis poseduje i tri satelitske televizije, tri radio stanice sa nacionalnom pokrivenošću, a da su u njegovom sastavu i 38 lokalnih radio-televizijskih stanica. Irački javni servis ima i dnevni list “Al Sabah”, nedeljnik i nekoliko lokalnih novina.

Delegacija iračkih funkcionera i novinara boravila je u Beogradu povodom manifestacije “Iračka nedelja kulture u Srbiji” koja se ove godine održava treći put. UNS i Sindikat novinara Iraka prošle godine potpisali su Protokol o saradnji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi