Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kampanja EFJ “Podrži novinarstvo 2012”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 10. 2012.

Izvor: EFJ

Kampanja EFJ “Podrži novinarstvo 2012”

Evropska federacija novinara (EFJ) i ove godine, po peti put za redom poziva novinare i medijske radnike širom Evrope i sveta da se uključe u kampanju "Podrži novinarstvo” (Stand Up For Journalism).

U saopštenju upućenom svim novinarskim udruženjima u Evropi EFJ poziva svoje članice da 5. novembra ili u prvoj sedmici tog meseca pokažu solidarnost sa novinarskom profesijom. EFJ naglašava da i ove godine treba podsetiti na ubijene novinare i podići glas za slobodno novinarstvo.

EFJ predlaže da se u toku kampanje posebno ukaže na probleme novinarstva u Turskoj i pruži podrška zahtevu za oslobađanjem iz zatvora više od 60 novinara u toj zemlji.

Takođe, treba javno ukazati na krupne ekonomske probleme u javnim radiodifuznim servisima.

EFJ preporučuje da se organizuju sastanci, javni skupovi i konferencije na temu radnog i ekonomskog položaja novinara i drugih medijskih radnika, kao i organizovano potpisivanje peticija sa zahtevima za unapređenjem materijalnog i profesionalnog statusa novinara.

Više o ovogodišnjoj kampanji EFJ "Podrži novinarstvo” možete videti na http://europe.ifj.org/en/pages/efj-campaigns-stand-up-for-journalism

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi