Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Članice UNS-a nagrađene zlatnom medaljom međunarodne umetničke kolonije u Krčedinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 08. 2022.

Autor: A.M Izvor: UNS

Članice UNS-a nagrađene zlatnom medaljom međunarodne umetničke kolonije u Krčedinu

Članice Udruženja novinara Srbije (UNS) Sofija Ljukovčan i Anđelka Mali dobitnice su zlatne medalje „Kolonija“ koja se dodeljuje umetnicima i javnim radnicima u okviru 15. međunarodne umetničke kolonije „Krčedin 2022“.

Kolonija počinje sutra u Krčedinu u Domu porodice Jakšić (Cara Dzšana 64) i trajaće do nedelje, 28. avgusta, a urednik programa je književnik Miodrag Mića Jakšić.

Kako je za UNS rekao Miodrag Jakšić, novinarke Sofija Ljukovčanin i Anđelka Mali su 15 godina pratile rad kolonije i na taj način su promovisale napore i želju da se u jednom malom selu neguje vrhunska umetnost.

Za vreme  manifestacije, na Fruškoj Gori će 62 umetnika iz 12 država slikati i vajati, a najavljena je i premijera muzičkodramskih prikaza poznatih srpskih pesnika i novinara  „Đura Jakšić, Laza Kostić i Svetozar Miletić – Slava Srbinu“!

Među dobitnicima zlatne medalje su i istoričar Nebojša Kuzmanović, arhitekta i muralista Andrej Josifofski Pijanista, umetnički par Georgijev iz Sofije, Opština Inđija, Predsedništvo Republike Srpske u Srbiji i brojna udruženja umetnika.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom opštine Inđija, a u organizaciji „Moj Srem“ iz Krčedina i umetničke grupe „Art“.

Manifestaciju će otvoriti pesnik Pero Zubac, koji će prethodno otkriti bistu velikana srpske književnosti Miroslava Mike Antića.

Kao i prethodnih godina, Kolonija će imati društveno odgovorni i  humanitarni karakter jer je deo programa „Čep za hendikep“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi