Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Prva, B92, Kopernikus, TV2 i Kurir predstavili kandidature Savetu REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 07. 2022.

Autor: M. Stojanović i A. Ničić Izvor: UNS

Prva, B92, Kopernikus, TV2 i Kurir predstavili kandidature Savetu REM-a

Poslednnjeg dana predstavljanja kandidata za nacionalne televizijske frekvencije u Regulatornom telu za elektronske medije (REM) svoje programske namere izneli su predstavnici televizija Prva, B92, Kopernikus, TV2 i Kurir.

 

Tim televizije Kurir istakao je svoje tehničke kapacitete i nameru da formiranjem fokus grupa istražuju preferencije auditorijuma, kako bi sadržaj prilagodili publici.

Na pitanje člana REM-a profesora Božidara Zečevića da li planiraju da redukuju nepristojne izraze u sadržaju koji emituuju, rekli su da o tome vode računa samo kada govore njihovi novinari.

"Kada neko gostuje kod nas ili emitujemo serijski program, vulgarne izraze koje izgovaraju akteri posmatramo kao umetničku slobodu", rekli su iz Kurira.

Članica REM-a Judita Popović pitala je predstavnike televizije Kurir da li noću emituju licencirani ruski program. Oni su odgovorili potvrdno i pitanje ocenili kao provokaciju. Predsednica REM-a Olivera Zekić objasnila je da je namera njene koleginice bila isključivo da proveri ono što je čula .

Ekipa Prve televizije istakla je kao svoju prednost kolažne programe, kojima se pokrivaju različite teme iz domena obrazovanja, kulture i zabave, kao i brojne socijalno-odgovorne teme. Međutim, kako kažu, nedostatak specijalizovanih emisija, doveo je do toga da u izveštaju REM-a piše da su na Prvoj televiziji kulturno-umetnički i naučno-obrazovni program u potpunosti izostavljeni.

Kao ključni cilj, predstavnici Prve su naveli privlačenje šireg auditorijuma, a posebno mlade publike, koja, kako kažu, sve manje vremena poklanja tradicionalnim medijima.

"Planiramo da pronađemo linearnu sinergiju između digitalnih platformi i mladih koji su okrenuti društvenim mrežama", istakli su iz televizije Prva.

Predstavnici televizije B92 rekli su da će u godinama koje predstoje u većoj meri emitovati kraće formate, zbog sve većeg rasipanja pažnje, izazvanog stalnim korišćenjem društvenih mreža. S obzirom na to da je vlasništvo televizija B92 i Prva isto, predstavnici ovih televizija su procenili da su, zbog manjeg broja emisija, ulaganja u B92 malo manja.

Ekipa televizije Kopernikus izdvojila je kvalitet programa kao svoj osnovni cilj, dodavši da postoji svest o tome da to ne donosi veliku gledanost.

Članica REM-a Višnja Aranđelović istakla je da nije saglasna sa konstatacijom da kvalitetne emisije nisu gledane i navela kao pozitivan primer kviz "Slagalica" koji se emituje na javnom servisu.

Predstavnici televizije Kopernikus dodali su da će staviti akcenat na domaću produkciju.

Ekipa TV2 istakla je da će „negovati klasičan porodični program“, a da će na početku svog rada ukoliko dobiju dozvolu za nacionalnu pokrivenost koristiti zakupljene prostorije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi