Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Radio stanice i televizije K1 i Tanjug TV predstavile svoje elaborate
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 07. 2022.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Radio stanice i televizije K1 i Tanjug TV predstavile svoje elaborate

Radio stanice koje su konkurisale za nacionalnu frekvenciju i televizije K1 i Tanjug TV predstavile su danas svoje elaborate u Regulatornom telu za elektronske medije (REM). Predsednica REM-a Olivera Zekić rekla je da će, kada se razgovori završe, ekipa REM-a posetiti te medijske kuće, a krajem jula odlučiti koje radio i televizijske stanice će dobiti nacionalnu frekvenciju.

 

Predstavnici sedam radijskih kuća konkurisali su za četiri radijske nacionalne frekvencije.

Vlasnica Hit FM radija Ružica Krdžić je istakla produkcijske kapacitete ove kuće i nameru da nastavi prilagođavanje radija slušaocima.

Odgovarajući na pitanja članova REM-a rekla je da su teme iz oblasti kulture i obrazovanja uključene u kolažne emisije, te da, po njenom mišljenju, za kulturno-umetnički program nisu neophodne specijalizovane emisije iz ovih oblasti.

Sličan odgovor na pitanje o planiranju kulturno-umetničkog i naučno-obrazovnog programa imali su i predstavnici Plej radija (Play radio), koji su rekli da svoj program planiraju kolažno, ali da će podaci koje će naknadno dostaviti pokazati da takav sadržaj zauzima i više od 20 procenata.

Predstavnici Radio S1 rekli su da će kulturno-umetnički sadržaj uvrstiti u program po potrebi, kada okolnosti to budu zahtevale.

Vlasnik Radio S1 Zoran Anđelković i Radio S2 Predrag Anđeklović izdvojili su promociju društveno-odgovornih tema i izostanak „treš sadržaja“ kao osnovne postulate kojima se vode tokom pripreme programa.

 

Zoran Anđelković je najavio i pokretanje nove platforme Tim Srbija (Team Serbia) čiji će osnovni cilj biti rešavanje komunalnih problema, a kako je rekao, već su u jeku neformalni dogovori o saradnji sa predsednicima opština i funkcionerima.

Poput predstavnika radijskih kuća Radio S1 i Radio S2, osnivač Nacionalnog radija Puls Stefan Radić istakao je važnost bavljenja civilnim sektorom i društveno-odgovornim temama. Rekao je da će, ukoliko dobije nacionalnu pokrivenost, formirati radio čija će okosnica biti socijalna inkluzija osoba sa invaliditetom, kao i brojne humanitarne akcije.

Radio Balkan nastao bi kao deo šire Kopernikus mreže, a kako su rekli njegovi predstavnici, 50 odsto programa ovog radija činila bi domaća muzika, dok bi kulturno-umetnički i naučno-obrazovni program iznosili oko 10 odsto programa. Program bi u velikoj meri uključivao i zabavni sadržaj.

Radio Neven bi se, kako je rekao osnivač, po ugledu na nekadašnji časopis, bavio temama za decu. Međutim, prema rečima predstavnika ovog medija, to ne bi bio klasičan dečji radio, već bi obuhvatao znatno širi dijapazon tema.

Svoje elaborate su predstavile televizije K1 i Tanjug TV. Kao nešto što ih izdvaja od ostalih televizija, predstavnici televizije K1 su izdvojili veliki procenat sopstvene produkcije, posebno kada je u pitanju dečji program, kao i brzo reagovanje u kriznim situacijama. Posebno su istakli saradnju sa Tanjug TV, koja im je, kako su rekli, omogućila da u najkraćem periodu dođu do velikog broja informacija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi