Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mladi novinari sa Kosova u studijskoj poseti UNS-u i DNKiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 06. 2022.

Autor: UNS/ DNKiM Izvor: UNS/ DNKiM

Mladi novinari sa Kosova u studijskoj poseti UNS-u i DNKiM

U organizaciji misije OEBS u Prištini, osam mladih novinara redakcija na albanskom i srpskom jeziku, razgovaralo je danas sa potpredsednicom Društva novinara Kosova i Metohije Zoricom Vorgučić o radu UNS-ovog ogranka na Kosovu.

U okviru studijske posete medijima na srpskom jeziku, mladi novinari iz Prištine i Kosovske Mitrovice posetili su danas RTV KiM u Čaglavici.

Sa novinarkom i potpredsednicom DNKiM Zoricom Vorgučić razgovarali su o radu Društva, ali i položaju novinara koji izveštavaju na srpskom jeziku. Vorgučićeva je upoznala kolege sa aktivnostima društva, problemima sa kojima se srpski mediji suočavaju na Kosovu, ali je i podsetila na pitanje nestalih i ubijenih novinara. U tom smislu, Vorgučićeva je istakla da je nedavno po deveti put postavljena ploča nestalim novinarima Ranku Pereniću i Đuri Slavuju u blizini Velike Hoče.

Kolege iz KTV-a, ATV-a, Klan Kosova i Kanala 10, kao i novinari Kosseva, Radija Kontakt plus i Televizije Most preneli su koleginici Vorgučić svoja iskustva u radu i informisali je sa problemima sa kojima se njihove redakcije suočavaju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi