Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sutra se obeležava 21 godina od ubistva Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 06. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Sutra se obeležava 21 godina od ubistva Milana Pantića

Godišnjica smrti dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića biće obeležena sutra, 11. juna, od 11 sati. Najpre će biti održan pomen na Gradskom groblju u Jagodini, a nakon toga će biti položeni cveće i venci na spomen-ploči i spomeniku na Trgu Milan Pantić. Nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ biće uručena u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“.

Spomen-ploča u ulazu zgrade u kojoj je usmrćen Milan Pantić

Nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“, koju dodeljuje kompanija „Novosti“, biće uručena novinaru Radio-televizije Republike Srpske i predsedniku Udruženja novinara RS Danijelu Simiću.

„Danijel Simić se izdvojio svojim izveštavanjem iz Ukrajine. Jedan je od retkih koji je otišao u ratnu zonu i posvećeno izveštava, kako za svoju matičnu kuću, tako informacije deli i izjavama i uključenjima u gotovo sve relevantne medije u Srbiji i RS. Svakodnevno izveštava o sukobima u Donbasu, ušao je među prvima u kompleks čeličane Azovstalj“, navodi se u predlogu za nagradu.

Obeležavanju godišnjice će prisustvovati i članovi Udruženja novinara Srbije (UNS). Na predlog UNS-a, nedavno su delegati Međunarodne federacije novinara (IFJ)  usvojili rezoluciju kojom je zatražen efikasan pravosudni postupak i angažovanje srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal kako bi posle više od dve decenije bili otkriveni i kažnjeni nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića.

Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je živeo. Po povratku iz prodavnice, napadnut je i udarcima u glavu je usmrćen.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi