Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminuo Rade Đorđević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 06. 2022.

Preminuo Rade Đorđević

U Svilajncu je juče u 69 godini preminuo Rade Đorđević dugogoduišnji novinar i urednik u RTS-u, osnivač Televizije Resava u Svilajncu i glavni i odgovorni urednik Resavskog poštonoše. Rade Đorđević bio je dugogodišnji član i funkcioner Udruženja novinara Srbije (UNS).

Rođen je 16. juna 1953. godine u Zemunu. Završio je Defektološki  fakultet a novinarstvom se bavio od 1991. godine. U RTS-je vodio i  uređivao emisiju „Dozvolite“ i „Turizam“.

U Svilajncu živi i radi od 2005. godine gde je vodio Informativni centar a zatim osnovao Televiziju Resava koju su lokalne vlasti 2008. godine nasilno ugasile. Obnovio je najstariji lokalni list u Srbiji Resavskog poštonošu koji je uređivao do poslednjeg dana.

Član je Udruženja Novinara Srbije od 1995. godine Bio je član uprave UNS-a u dva mandata od 2009 - 2017. godine i član Nadzornog odbora od 2017 - 2021. godine. U Svilajncu je vodio Klub novinara UNS-a.

Bio je savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju od 1997-2001. godine.

Sahrana Radeta Đorđevića  je u utorak, u 13 časova, u selu Mutanj na Rudniku.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.06.

2022.

Срђан Марјановић [neregistrovani] u 19:28

Саучешће

Искрено саучешће породици, велики губитак за слободно новинарство и непоколрбљивост у борби за слободу говора и независност рада новинара.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi