Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Rakočević i Bodrožić: Očekujemo da sud potvrdi presudu ubicama Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 04. 2022.

Autor: A. Momčilović Izvor: UNS

Rakočević i Bodrožić: Očekujemo da sud potvrdi presudu ubicama Slavka Ćuruvije

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić položili su danas vence na mesto gde je pre 23 godine ubijen novinar i vlasnik lista „Evropljanin“ i „Dnevni telegraf“ Slavko Ćuruvija u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić je izjavio da je u ubistvo Slavka Ćuruvije upletena država.

„Ono što nas obeshrabruje je što su služba i nalogodavci koji su učestvovali u ubistvu pod zaštitom i daleko od pravde“, rekao je Bodrožić.

On je dodao da očekuje od suda da potvrdi presudu i da počinioci budu adekvatno kažnjeni.

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević je rekao da očekuje od Apelacionog suda da potvrdi prvostepeu presudu i da se svi detalji svirepog ubistva Slavka Ćuruvije do detalja razjasne.

„Ovo mesto je raskrsnica sa koje idemo u pravdu ili nepravdu“, dodao je Rakočević.

On je istakao da ovaj zločin ne sme da prođe nekažnjeno jer su u njemu sabrana ubistva Milana Pantića,  17 novinara sa Kosova i Metohije, 16 kolega iz RTS-a, nerasvetljena smrt Dade Vujasinović.

On je dodao da je ovo savršen zločin o kome svi znaju sve, ali nema pravde.

 „Mi ne smemo dozvoliti da simbol smrti Slavka Ćuruvije izgubi smisao i da on bude dokaz da ovde  pravda nije živa“, rekao je Rakočević.

Slavko Ćuruvija je ubijen s leđa na Uskrs 1999. godine iz vatrenog oružja, ispred zgrade u kojoj je živeo  u Svetogorskoj 35.

Sudski postupak za ubistvo Ćuruvije počelo je tek 2015. godine. Nakon četiri godine sud je osudio okrivljene, ali uveo i peto N.N lice koje je označilo kao neposrednog izvršioca, a Apelacioni sud je ovu presudu ukinuo uz objašnjenje da je prekoračena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi