Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jedanaesta medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu – Naša uloga u očuvanju srpskog jezičkog i kulturnog identiteta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 03. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Jedanaesta medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu – Naša uloga u očuvanju srpskog jezičkog i kulturnog identiteta

Udruženje novinara Srbije (UNS) uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova poziva na jedanaestu medijsku konferenciju dijaspore i Srba u regionu regionu – Naša uloga u očuvanju srpskog jezičkog i kulturnog identiteta

Tema razgovora konferencije koja će biti održana 22. marta 2022. godine  u 12 sati preko Zum aplikacije biće ponuda medijskog sadržaja o srpskom jeziku i kulturi i načinima da se ona unapredi.

Cilj ovakvih razgovora je da se podstakne produkcija sadržaja koji bi formatom, tematikom i žanrom odgovarali mlađim generacijama s namerom da se na njih prenese uloga očuvanja kulturnog obrasca. Zato će na konferenciji biti razmatrane i mogućnosti novih načina korišćenja društvenih mreža, mobilnih tehnologija i digitalnih alata za učenje srpskog jezika, a uloga medija je da predoči sve mogućnosti za što lakše i najmlađima prilagođeno učenje jezika.

Poseban segment konferencije biće posvećen zajedničkom razvoju promotivne kampanje čiji je cilj unapređenje informisanosti građana u rasejanju.

Učesnici konferencije imaće priliku i da predstave svoje projekte, inicijative i akcije kojima se promoviše srpsko nematerijalno kulturno nasleđe i pomaže učenje srpskog jezika.

Govorićemo i o besplatnim školama za učenje srpskog jezika, snabdevanju odgovarajućim udžbenicima i iskustvima profesora srpskog jezika.

Konferenciju je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Konferencija je do sada organizovana deset puta, uz veliku zainteresovanost i domaćih i medija iz dijaspore i regiona.

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

21.03.

2022.

Штајерске новости [neregistrovani] u 18:12

Лацкова 7, 9252 Раденци, Словеније

Поштоване колеге, Годинама новинари нашег медија "Штајерске новости" из Марибора (Словенија) присуствовали смо Медијским конференцијама дијаспоре и Срба у региону на ваш позив. Сада нас интересује дали за 11. Медијску конференцију наши новинари нису више у регији или ми више нисмо новинари према неким вашим нормама. Срдачан поздрав: Раде Бакрачевић Сци. унив. дипл. инж., главни и одговорни уредник Штајерских новости.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi