Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ministarstvo kulture za nekoliko dana raspisuje konkurse za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 02. 2022.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Ministarstvo kulture za nekoliko dana raspisuje konkurse za sufinansiranje medijskih projekata

Udruženju novinara Srbije rečeno je da su u Ministarstvu kulture i informisanja u toku poslednje tehničke pripreme za raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata i da će konkursi biti raspisan za nekoliko dana. Navode i da je opredeljen isti iznos kao i prethodne godine, a biće raspisan isti broj konkursa kao i 2021. godine.

Ministarstvo kulture i informisanja prošle godine raspisalo je 10 konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, a za njihovo finansiranje opredeljeno je 310 miliona dinara.

Da podsetimo, to su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija; televizije; radio; internet medije i projekte koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosova i Metohije.

Konkursi će biti raspisani i za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, projekte namenjene osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Od prošle godine Ministarstvo kulture raspisuje i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi