Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U Loparama otvorena izložba fotografa Hadži Marka Vujičića „Portreti patrijarha Pavla“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

10. 01. 2022.

Izvor: UNS/Vesti online

U Loparama otvorena izložba fotografa Hadži Marka Vujičića „Portreti patrijarha Pavla“

Povodom Dana Republike Srpske u Loparama je otvorena izložba fotografija „Portreti patrijarha Pavla“ fotoreportera Vesti, dugogodišnjeg urednika fotografije u Pravoslavlju i člana UNS-a Hadži Marka Vujičića.

Vujičić, koji je pratio patrijarha Pavla na njegovim putovanjima po svetu, rekao je da je on bio istinski posvećen Republici Srpskoj i težnjama Srba za slobodom.

Izložba obuhvata zbirku 33 portreta Patrijarha Pavla nastala od 2003. do 2009. godine. Broj portreta simbolizuje broj godina koje je Isus Hrist imao kada je bio razapet i broj godina koje je Patrijarh Pavle proveo kao episkop raško-prizrenski.

„Vreme Patrijarha srpskog Pavla obeležilo je osnivanje i proglašenje Republike Srpske, nacionalno buđenje, vraćanje bogu, izgradnju hramova, uvođenje verske nastave u srednje i osnovne škole. Danas, kada obeležavamo 30 godina od osnivanja Republike Srpske sećamo se i svih hrabrih i izginulih ratnika“, rekao je Vujačić i podsetio na reči patrijarha Pavla da „budemo ljudi“.

„Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema toga interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi“, citirao je Vujičić.

Autor je izložbu poklonio gradu Mladenovcu koji ju je ustupio na izlaganje Domu kulture Loparama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi