Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva na regionalnu konferenciju „Pod pritiskom"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 12. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva na regionalnu konferenciju „Pod pritiskom"

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva na regionalnu konferenciju „Pod pritiskom“ o medijskim slobodama, pritiscima i napadima na novinare i medije, koja će biti održana u sredu 8. decembra od 11 sati u Pres centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3

Na konferenciji će biti reči o napadima, pretnjama i pritiscima s kojima se novinari i mediji u Srbiji i regionu najčešće suočavaju, ograničenjima u sistemu zaštite kao i odgovoru profesionalne zajednice na te izazove.


Na konferenciji će, pored domaćina Udruženja novinara Srbije, govoriti predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara, novinarskih i medijskih udruženja i sindikata iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, s kojima ćemo razgovarati i o slobodi novinara i medija u regionu, uređivačkoj nezavisnosti i načinima da se ojača profesionalna autonomija.

Na konferenciji očekujemo učešće predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, Republičkog javnog tužilaštva i Zaštitnika građana Republike Srbije.

Molimo vas da zbog ograničenog broja mesta i poštovanja propisanih epidemioloških mera svoje prisustvo obavezno potvrdite na ana.petronijevic@uns.rs  do 6. decembra do 18 sati.

Direktan prenos događaja možete pratiti preko Jutjub kanala Press centra UNS-a.

 

*********************************************************

Konferencija je deo projekta „Pod pritiskom: Istraživanje i regionalna konferencija o medijskim slobodama, pritiscima i napadima na novinare i medije“. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi