Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dragoslavu Gogiću Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 09. 2021.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Dragoslavu Gogiću Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Dragoslav Gogić, novinar Radio televizije Srbije i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) dobitnik je Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Gogić je ovu nagradu dobio za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture

Dragoslav Gogić, po obrazovanju pravnik, profesionalnim novinarstvom se bavi 30 godina. Zaposlen je u kruševačkom dopisništvu RTS-a kao reporter i snimatelj. Dopisnik je iz Rasinskog okruga, Srbije, ali i celog sveta.

Autor je 47 dokumentarnih filmova i više od 2500 reportaža. Sa kamerom u ruci radeći reportaže obišao je 56 država  sveta, od Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federacije do Nepala, Kine, Tanzanije, Maroka, Irana, Malezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Indije... Na domaćim i međunarodnim festivala dokumentarnog filma dobitnik je 34 nagrade i priznanja, među kojima su i Svetosavska povelja, Vidovdanska plaketa, Povelja Kapetan Miša Anastasijević.

Član je Udruženja novinara Srbije koje ga je proglasilo za najboljeg reportera u Srbiji za 2018. godinu (nagrada UNS-a za reportažu „Laza Kostić“).

Gogićevi filmovi „Tirkizna boginja Tibeta“, „Šapat Kilimandžara“, „Sa pogledom na Everest“, „Izvori Jerme u Alhambri“, „Od Alhambre do devojačkog bunara“, „Evropski pešački korak“, „Kavkaz“, „Alpi“, „Na palubi Nojeve barke“,„U zagrljaju Atlasa“, „Srce Magreba“, „Durmitor, s proleća“, „Inzbruk“, „Srce Tirola“... prikazani su u osam zemalja Evrope.

                                                                                                   

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi