Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ko je sve učestvovao u akciji "Očistimo Srbiju"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 06. 2010.

Ko je sve učestvovao u akciji "Očistimo Srbiju"

Čaglavica: Novinari u akciji “Očistimo Srbiju”

Čaglavica - Novinari koji rade na Kosovu i Metohiji akciju čišćenja započeli su u 10.00 časova ispred Doma kulture u Čaglavici.

Novinar KIM radija Tijana Arsić je kazala da se o čistoći okoline moramo brinuti stalno, a ne samo kada je Međunarodni dan životne sredine i kada se organizuju neke akcije čišćenja.

“Nadam se da ćemo svojim primerom uticati na druge i da ćemo uticati na svest onih koji ne vode računa o tome gde ostavljaju smeće”, kazala je Arsić.

Novinari, članovi Društva novinara KiM, koje u Pokrajini radi kao ogranak Udruženja novinara Srbije u akciju “Očistimo Srbiju” uključili su se na poziv UNS-a i Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Pored Čaglavice akcija “Očistimo Srbiju” na Kosovu je organizovana u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.

Novinari čistili brdo Hisar


Leskovac - Novinari, dopisnici RTS-a, Kurira, Ekonometra, Radio Leskovca, Naše reči, TV Fokus Vranje, TV Vranje i Slobodne reči juče su aktivno učestvovali u ekološkoj akciji "Očistimo Srbiju".

Prema rečima koordinatora novinarske ekipe ekologa u Leskovcu i Vranju Aleksandara Davinića, sakupljeno je više od 20 džakova raznog otpada i bačenog đubrišta.

Negotin - Osnovci i novinari od ranog jutra na terenu


Negotin - Akciji "Očistimo Srbiju zajedno" u Negotinu su se prvi odazvali učenici nižih razreda osnovnih škola.

Umesto da na predviđene lokacije stignu u 10 časova, u skladu sa preporukama Lokalnog štaba, osnovci su sa svojim učiteljicama na terenu bili dva sata ranije. Njima su se pridružile novinarske ekipe krajinskih radio i tv stanica i Informativne službe Opštine Negotin.

Slobodan Dijanović, šef Službe za zaštitu životne sredine i koordinator akcije rekao je da je odziv Negotinaca bio odličan i da je zadovoljan efektima akcije i medijskom podrškom ovdašnjih glasila.

U akciji "Očistimo Srbiju" učestvovala je i Jovanka Stanojević, član Uprave UNS-a.

Novinari u akciji "Očistimo Srbiju" - Svilajnac


Svilajnac
- Članovi Aktiva novinara Resava iz Svilajnca čistili su gradski park uprkos lošem vremenu.

Akciji se odazvala većina članova, a u njoj je učestvovao i Radomir-Rade Ugrnić (79) jedan od najstarijih TV dopisnika RTS-a iz Srbije.

Novinari očistili deponiju


Beograd - Pozivu UNS-a koleginicama i kolegama da očiste dvorište pretvoreno u deponiju u blizini Doma novinara uprkos lošem vremenu odazvalo se dvadesetak novinara.

U akciji čišćenja učestvovali su predsednica i generalni sekretar UNS-a Ljiljana Smajlović i Nino Brajović, predsednica SNS Dragana Čabarkapa i glavni i odgovorni urednik Kurira Jovica Krtinić.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi