Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predsednik UNS-a Živojin Rakočević u redakciji lista "Naša mesta"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 08. 2021.

Autor: D.Bjelica Izvor: UNS

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević u redakciji lista "Naša mesta"

Glavni i odgovorni urednik dvomesečnika "Naša mesta" Aleksandar Andrić, tehnički urednik i urednik fotografije Mirko Pernjaković ugostili su u svojoj redakciji predstavnike UNS-a i u razgovoru sa predsednikom Živojinom Rakočevićem podelili ideje kojima se rukovode u pripremi i razvoju "jedinih novina koje se čitaju na poslu". Andrić je naveo da ovaj moto objašnjava kojoj se ciljnoj grupi obraćaju- prevashodno zaposlenima u lokalnoj samoupravi, državnoj upravi, javnim preduzećima, svima koji su vezani za te službe, ali da i šira čitalačka publika ima šta da pročita.

"Naša uloga je da posredujemo, informišemo, edukujemo. Da ističemo primere dobre prakse. Preko pretplate se list prodaje i distribuira u celoj zemlji. Sem ideje da opstanemo, što je samo po sebi danas uspeh, plan nam je da poboljšamo kvalitet portala nasamesta.com", rekao je Andrić koji je sa 18 godina počeo da se bavi novinarstvom u Zagrebu, u Omladinskom radiju 101. Svoju novinarsku i uredničku karijeru zatim je nastavio u listovima "Naša krmača", Večiti fenomeni, Bre!, zatim Programu 202 Radio Beograda... 

"U redakciji ima i starih, iskusnih novinarskih vukova i mlađih snaga. Stalni saradnik nam je vrsni novinar Slobodan Reljić. Pokojni Dragomir Antonić je bio naš dobri duh. Sada objavljujemo njegove tekstove u rubrici "Tako je pisao i govorio Antonić", ispričao je Andrić gostima iz UNS-a.

Pored stručnih autorskih tekstova i intervjua, u aktuelnom broju "Naša mesta" objavila su i razgovor sa jednim od najpopularnijih jugoslovenskih i srpskih muzičara Momčilom Bajagićem Bajagom. Iz Strazbura saradnica lista "Naša mesta"  pisala je o rušenju dve hidrocentrale u Normandiji kako bi se omogućilo migratornim ribama da ponovo prolaze svojim putevima između reka i mora. A, Slobodan Reljić, pisao je o "pronalasku" PR-a, odnosno o vestima po želji i potrebi (ili ubeđujete druge ili vas ubeđuju).

Predsednik UNS-a pozvao je koleginice i kolege iz redakcije "Naša mesta" da se pridruže obeležavanju i podsećanju na nekažnjeno kidnapovanje novinarske ekipe Đura Slavuja i Ranka Perenića i ovog 21. avgusta, na putu Velika Hoča-Orahovac, na mestu na kom su poslednji put viđeni.  

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

12.08.

2021.

Општинар [neregistrovani] u 13:35

Добар часопис Наша Места

Наша Места је одличан часопис нарочито за нас које интересује локална самоуправа и рад на локалу. Штета што се не продаје на киосцима већ само на претплату.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi