Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Na Olimpijadi u karantinu ostalo sedam novinara i medijskih radnika RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 07. 2021.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Na Olimpijadi u karantinu ostalo sedam novinara i medijskih radnika RTS-a

Sportski novinar Radio televizije Srbija (RTS) i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) Dušan Albijanić jedan je od sedmoro novinara i medijskih radnika RTS-a koji su i dalje u karantinu i sprečeni da izveštavaju sa Olimpijskih igara koje se upravo održavaju u Tokiju.

Japanski organizatori dozvolili su da sedmoro novinara i medijskih radnika RTS-a, od ukupno 14 kojima je određen karantin, napuste hotelske sobe i nastave da rade, ali uz ograničenja. Oni ne mogu da idu na sportska dešavanja, ali mogu da izveštavaju iz RTS-ovog pula do kog svako pojedinačno treba da stigne taksijem. Ne smeju da ulaze u šatl autobuse koji prevoze novinare iz hotela do Međunarodnog emisionog centra gde se nalazi i RTS-ov prostor.

„Nas sedmoro smo i dalje u hotelu. Tijana Jevtić i ja od novinara i pet kolega iz tehnike. Gledamo prenose na RTS planeti i šaljemo podatke porukama novinarima koji izveštavaju. Sobe su skučene, a hranu nam donose kolege“, rekao je Albijanić za UNS.

Albijaniću je ovo prva olimpijada sa koje izveštava, četvrti dan u karantinu, i kako sada stvari stoje moraće u hotelskoj sobi da bude do 4. avgusta.

„Dopisujemo se sa vlasnicima prava, organizatorima... Mi smo svi vakcinisani. Pre odlaska uradili smo PCR test, zatim, po sletanju. Pet testova uradili smo u Tokiju i svi su negativni“, kaže Albijanić i dodaje da je počeo da piše dnevnik.

Na pitanje kako su organizatori igara u Tokiju odabrali sedmoro RTS-ovih radnika koji od juče nisu u karantinu Albijanić odgovara da su dva meseca pre početka Olimpijade poslali profesionalne biografije iz kojih je jasno da bi Tijana i on izveštavali direktno sa terena i bili u kontaktu sa sportistima. To je, kako pretpostavlja, razlog da ne budu među tih sedmoro kojima je omogućeno da kako tako rade.

Prema jučerašnjim informacijama kojima Albijanić raspolaže ukupno 17 novinara i medijskih radnika iz RTS-a i stranih redakcija i dalje je u karantinu. Prvobitno ih je bilo 39, a karantin im je određen jer su u avionu za Tokio sedeli uz ili u blizini putnika zaraženog koronavirusom.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi