Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šef kabineta Ane Brnabić i zvanično predsednik Nadzornog odbora Politike AD
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 03. 2021.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Šef kabineta Ane Brnabić i zvanično predsednik Nadzornog odbora Politike AD

Miloš Popović, šef kabineta premijerke Ane Brnabić upisan je i formalno kao novi predsednik Nadzornog odbora Politike AD na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

APR je objavio rešenje kojim se usvaja promena predsednika Nadzornog odbora i upisuje Miloš Popović, koji na tom mestu zamenio Nemanju Stevanovića. Ovim rešenjem za novog člana Nadzornog odbora Politike AD upisana je i Ivana Nožinić.

Zoran Mošorinski, generalni direktor Politike AD za Udruženje novinara Srbije (UNS) objašnjava da je Popović dve godine član Nadzornog odbora Politike AD, a da je ova promena usledila zbog ostavke Stevanovića.

Govoreći o privatizaciji, Mošorinski za UNS navodi da je Politike AD najstarija srpska firma, sa tradicijom dugom 117 godina, te da bi je trebalo očuvati i to tako što država neće izaći iz ovog privrednog društva. „Politika treba da ostane državna, a najbolje rešenje je da dođe do spajanja Politike AD i Politike novine i magazini“, kaže za UNS Mošorinski, koji je izrazio sumnju u opstanak magazina koje Politika AD izdaje, ukoliko do privatizacije dođe.

Osim u APR-u, na sajtu Politike AD objavljena je odluka o izboru novog predsednika Nadzornog odbora, koja je zavedena 15. marta. Članovi Nadzornog odbora Politike AD, na predlog Ljubomira Jovanovića, predstavnika državnog kapitala u Nadzornom odboru društva, izabrali su Popovića za novog predsednika, piše u odluci.

U odluci se navodi i da je Nemanja Stevanović podneo ostavku 26. februara, zbog imenovanja na drugu javnu funkciju. On je, naime, u januaru imenovan za šefa Stalne misije Srbije pri Organizaciji ujedinjenih nacija u Njujorku.

Najveći akcionar u Politici AD je država. Akcionom planom za primenu Medijske strategije, u delu koji se odnosi na „smanjen i učinjen transparentan uticaj države na medijsko tržište“, predviđen je potpuni izlazak države iz vlasništva Politike AD do četvrtog kvartala ove godine.

Politika AD izdavač je magazina Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga. Ovo privredno društvo suvlasnik je preduzeća Politika novine i magazini, koje izdaje dnevne listove Politiku i Sportski žurnal.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

01.04.

2021.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 11:04

Мали акционари

"Политике АД је најстарија српска фирма, са традицијом дугом 117 година, те би је требало очувати и то тако што држава неће изаћи из овог привредног друштва. Политика треба да остане државна, а најбоље решење је да дође до спајања Политике АД и Политике новине и магазини“. Све се то слажем са директором Мошоринским. Али, када ће бити решена потраживања малих акционара?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi