Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjen Vladimir Vlada Ćosić, osnivač i urednik Mitrovačkih novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 03. 2021.

Sahranjen Vladimir Vlada Ćosić, osnivač i urednik Mitrovačkih novina

Novinar Vladimir Vlada Ćosić, osnivač i urednik Mitrovačkih novina preminuo je 13.marta, posle duge i teške bolesti. Sahranjen je u nedelju, 14. marta na Gradskom groblju u Sremskoj Mitrovici, uz poštovanje svih mera zaštite o korona virusa, uz prisustvo porodice, kolega i prijatelja.

Od kolege i člana UNS-a oprostio se Dragorad Dragičević, novinar Politike u penziji, član Izvršnog odbora Zavičajnog kluba novinara Dimitrije Frušić u Sremskoj Mitrovici. On je u govoru istakao da će „britko i pravedno pero našeg počivšeg kolege  ostati dugo u sećanju mnogobrojnih čitalaca“.

Vladimir Vlada Ćosić je rođen 1953. godine u makedonskom mestu Berovo, gde su mu roditelji bili na službi. Završio je Vojnu akademiju i bio oficir JNA ali je zbog  ljubavi prema literaturi i pisanju odlučio da bude novinar. Zaposlio se u Sremskim novinama, gde je odmah svojim jedinstvenim načinom pisanja skrenuo pažnju čitalaca.

U zrelim novinarskim godinama bio je direktor i glavni i odgovorni urednik Sremskih novina u Sremskoj Mitrovici, lokalnom glasilu koje je u jednom periodu imao tiraž od više od 50 hiljada primeraka, najveći među lokalnim nedeljnicima u Jugoslaviji.

Vladimir Vlada Ćosić je za svoj novinarski rad više puta nagrađivan, Objavljivao je tekstove i reportaže i u Studentu, novosadskom Dnevniku, Politici i drugi listovima.

Bio je glavni i odgovorni urednik Radio televizije M u Sremskoj Mitrovici, kad je ona imala najveću gledanost na području Srema i okoline. Pomagao je mlađim kolegama da saznaju više o novinarstvu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi