Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kako je N1 javio da je u Švajcarskoj doneta presuda protiv Informera, Pinka i Studija B
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 10. 2020.

Izvor: UNS

Kako je N1 javio da je u Švajcarskoj doneta presuda protiv Informera, Pinka i Studija B

Da je Okružni sud u Cirihu doneo presudu protiv Informera, Pinka i Studija B po tužbi suvlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka javnost u Srbiji saznala je 28. septembra preko sajta televizije N1. Ista vest objavljena je te večeri u centralnom dnevniku ove televizije. Kao autor naveden je N1 Beograd.

U vesti N1 navedeno je da je „Okružni sud u Cirihu doneo presudu kojom je nepobitno utvrđeno da je došlo do povrede prava ličnosti Dragana Šolaka od strane tuženih medija“.

Želeći da objavi ovu presudu, Udruženje novinara Srbije obratilo se i N1 i Junajted grupi.

Junajted grupa odgovorila je da se za presudu obratimo ciriškom sudu, a urednik sajta N1 tada je rekao da je vest objavljena na osnovu saopštenja Junajted grupe i da oni presudu nisu videli. Novinarka UNS-a mu je ukazala da se u vesti nigde ne pominje saopštenje Junajted grupe, na šta je on rekao da je sigurno reč o grešci.

Tada N1 na sajtu dodaje formulaciju da je informaciju o presudi „saopštila Junajted grupa“. Urednik sajta je našoj novinarki prosledio to saopštenje. UNS inače redovno dobija saopštenja Junajted grupe ali ovo nismo dobili niti se N1 i drugi mediji koji su preneli vest N1 o presudi pozivaju na to saopštenje. Sajt N1 je zatim, suprotno smernicama Saveta za štampu, izmenio vest a da nije naveo da je to uradio i objasnio šta je u originalnoj vesti promenjeno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi