Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Dopisnica „Politike“ iz Subotice ne dobija pozive na konferencije gradonačelnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 08. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Dopisnica „Politike“ iz Subotice ne dobija pozive na konferencije gradonačelnika

Dopisnica "Politike" iz Subotice Aleksandra Isakov obavestila je Udruženje novinara Srbije (UNS) da na konferencije za novinare gradonačelnika Subotice ne dobija pozive. U Medija centru Subotice to potvrđuju, ali ističu da je reč o "grešci" koju će ispraviti.

Novinarka Isakov kaže da je otvaranje fontane u Subotici, poslednji događaj na koji nije dobila poziva od lokalne vlasti, a krajem prošle godine na njenu adresu prestali su da stižu pozivi na konferencije gradonačelnika Subotice Bogdana Labana, na kojima mu se mogu postaviti pitanja.

Sa proglašenjem vanrednog stanja novinarka u Subotici nije pozivana i na konferencije na kojima se obraćao lokalni krizni štab, što je pravdano epidemiološkim merama i ograničenjem broja ljudi u sali.

Poziv za dopisnicu "Politike" izostao je i u maju, kada je gradonačelnik Laban govorio o tome šta su lokalni krizni štab, lokalna samouprava i nadležne službe preuzeli za sprečavanje virusa tokom vanrednog stanja.

"Da li se zna po kriterijumu su pojedini novinari bili pozivane na konferencije kriznog štaba? Grad ima i veće sale, ako nije želeo da se za vreme epidemije pravi gužva", kaže za UNS novinarka i pita koji je razlog što nije pozvana na otvaranje fontane u Subotici jer je reč o otvorenom prostoru, što se ne može pravdati virusom.

Isakov objašnjava da obraćanja lokalne vlasti građanima Subotice nije partijska stvar. "To su informacije koje se tiču svih Subotičana", kaže Isakov.

Novinarka kaže da od Medija centra Subotice dobija jedino servisne informacije. "Pitala sam ih zašto ne dobijam pozive na konferencije, a odgovor je izostao", kaže Isakov.

U Medija centru Subotice, koji je u toj lokalnoj samoupravi zadužen za pozivanje novinara na konferencije i kontakte sa nadležnim službama i organima, kažu da nije reč o selekciji novinara. "U pitanju je tehnička greška, koju ćemo ispraviti", rečeno je UNS-u u tom medija centru.

U kabinetu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana UNS-u je takođe rečeno da se novinari na konferencije pozivaju preko pomenutog medija centra i da sva pitanja u vezi sa tim postavimo njima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi