Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Mikić dao izjavu tužilaštvu, ne može da tvrdi ko ga je napao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 07. 2020.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Mikić dao izjavu tužilaštvu, ne može da tvrdi ko ga je napao

Novinar radio DIR-a Saša Mikić, koji je napadnut na radnom zadatku ispred biračkog mesta u Kikindi 21. juna, dao je početkom nedelje izjavu Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu

Kako je Mikić rekao UNS-u tužiocu je ponovio da su ga nepoznate osobe izgurale sa biračkog mesta, a da su ga napolju tri osobe napale i nanele mu povrede na licu.  

„Rekao sam da sam jednu od osoba koje su bile na tom mestu uspeo da fotografišem, a drugu sam prepoznao sa fotografije u policiji, ali ne mogu da tvrdim da su me te osobe napale“, rekao je Mikić UNS-u posle davanja izjave tužilaštvu.

Njemu su u kikindskom tužilaštvu rekli da će pokrenuti krivični postupak protiv N.N. lica, dok su mu ranije u policiji saopštili da je više od 200 osoba ispitano u vezi sa napadom na njega.

Saša Mikić bio je dugogodišnji sportski novinar RTS-a, a pre godinu i po dana preselio se u rodnu Kikindu gde je počeo da izveštava za radio DIR.

UNS-u je posle napada ispričao da su ga nepoznate osobe izbacile sa biračkog mesta, sa koga je došao da izveštava i da su ga dvojica muškaraca držala, a treći udario u lice.

„Došao sam na biralište i rekao da sam novinar. Hteo sam da razgovaram sa predsednikom biračkog odbora o izlaznosti građana i regularnosti izbora. Nisam provocirao, niti sam stranačka ličnost. Imao sam novinarsku legitimaciju oko vrata i dozvolu za izveštavanje“, naveo je tada Mikić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi