Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Milan Jovanović: Moramo da budemo glas mrtvog Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

11. 06. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Milan Jovanović: Moramo da budemo glas mrtvog Milana Pantića

Novinar portala „Žig info“ Milan Jovanović izjavio je danas da novinari moraju da budu „glas mrtvog Milana Pantića“ jer to duguju ne samo njemu i njegovoj porodici, već svojoj profesiji.

Jovanović je prisustvovao obeležavanju 19 godina od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ Milana Pantića u Jagodini, ali zbog zdravstvenog stanja nije mogao da održi govor. Portal portal „Žig info“ preneo je šta je Jovanović hteo da poruči prisutnima i javnosti.

„Mi moramo da budemo glas mrtvog Milana Pantića. To dugujemo Milanu, to dugujemo njegovoj porodici, društvu ali pre svega to dugujemo sebi samima, ako želimo da budemo dostojni svoje profesije. Ovo ubistvo, kao i sva ostala nisu nerešiva, samo treba dati odrešene ruke policiji i tužilaštvu“, prenosi reči Jovanovića „Žig info“.

Dodaje da su policija i tužilaštvo „sposobni“ da reše ova ubistva, ukoliko „političari ne budu pravili opstrukciju i ometali istragu“.

Jovanović je istakao sličnost sa Pantićem, jer su osim istog imena, pisali o istim temama -  korupciji, privrednom kriminalu, nelegalnim privatizacijama.

„Svojim tekstovima je dirnuo u privatne interese lokalnih moćnika, naviknuti na lako i bahato punjenje sopstvenih džepova lopovlukom. Baš kao i ja. Zato su ti moćnici rešili da unajme ubice koji će da uklone prepreku koja im stoji na putu daljeg bogaćenja. Još jedna sličnost sa mnom“, prenosi „Žig info“.

Razlika između njega i Pantića, poručuje Jovanović, je što je Pantić ubijen ispred svog stana, a da je on „za sada imao više sreće“.

„Preživeo sam napad za razliku od Milana, Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović. Nalogodavca mog ubistva odmah sam javno otkrio. Pantić, Ćuruvija, Vujasinović to ne mogu da urade. Zato to moramo mi da uradimo umesto njih. Moramo da se pobrinemo da za njihovu smrt neko odgovara, da ne ostanu ne razjašnjene i samo broj u policijskoj arhivi“, ističe Jovanović.

Dodaje da novinari, dokle god policija, tužilaštvo i ostali ne urade svoj posao, „ove slučajeve iznova moramo da činimo aktuelnim, da na njih podsećamo i da ne dozvolimo da ih prekrije veo vremena, a da počinioci i nalogodavci nikada ne budu otkriveni“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi